Održana edukativna radionica „Kvarner Family“ za otok Krk

Slika /arhiva/140514-kvarnerfamily1.jpg

Turistička zajednica Kvarnera, jučer je, u okviru Dana obiteljskog smještaja otoka Krka organizirala edukativnu radionicu „Kvarner Family“ u Baški, namijenjenu svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu i to u suradnji s turističkim zajednicama otoka Krka, grada Krka i općina Baška, Dobrinj, Malinska-Dubašnica, Omišalj, Punat, Vrbnik te Strukovnom skupinom i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK. Devedesetak iznajmljivača sudjelovalo je u edukaciji i time su zadovoljili jedan od važnih kriterija marketing brenda „Kvarner Family“, a to je redovito usavršavanje i stalna edukacija.

Predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK Nedjeljko Pinezić vodio je cijelu radionicu, na nazočne su pozdravili mr. sc. Toni Juranić, načelnik općine Baška i Marinko Žic, predsjednik TZ otoka Krka i načelnik općine Punat. Direktorica TZ Kvarnera dr. sc. Irena Peršić Živadinov čestitala je 110 obljetnicu turizma na području općine Baška te naglasila važnost obiteljskog smještaja koji na Kvarneru čini više od 40 posto ukupno ostvarenih noćenja.

Predsjednik strukovne skupine agencija otoka Krka Dragan Brnić, pojasnio je ulogu destinacijskih agencija u obiteljskom smještaju, a direktorica TZ općine Baška mr. sc. Majda Šale informirala je o mogućnostima promocije i suradnje obiteljskog smještaja s Turističkom zajednicom te prezentirala online prijavu gostiju. Načelnik Policijske postaje Krk naglasio je važnost zaštitite i prevencije tijekom turističke sezone, dok je Đurđa Belančić, policijska službenica informirala o boravku stranih gostiju i načinu prijave nakon ulaska Hrvatske u EU. Također, predstavnici Ureda državne uprave i Turističke inspekcije informirali su o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti od 1. srpnja te o ovlastima turističkih inspektora.

Voditeljica projekta ''Kvarner Family'' Marica Mogorović, informirala je o projektu i mogućnostima uključivanja, kao i o radu TZ Kvarnera na daljnjem razvijanju podbrendova i to ''Pet Friendly'', namijenjenom gostima s kućnim ljubimcima, ''Bike Friendly'', za ciklo turiste te ''Turizam bez barijera'' za osobe s poteškoćama. Kredite za poticanje i razvoj obiteljskog turizma predstavio je Nikodem Flego, direktor Raiffaisen banke za Kvarner i Istru.

Svi polaznici edukacijskih radionica primili su uvjerenje o pohađanju edukacije i time ispunili jedan od uvjeta za podnošenje zahtjeva za dobivanje oznake kvalitete  "Kvarner Family", dok su posebne zahvale dobili vlasnici domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ kao i turističke agencije s oznakom ''Kvarner Family Agency'' s područja otoka Krka, koji će u subotu, 17. svibnja imati dan otvorenih vrata obiteljskog smještaja.
 



Pisane vijesti