Održana 1. sjednica Međuministarskog stručnog vijeća za turizam

Slika /arhiva/w-130926-mim-v1.jpg

U skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, osnovano je Međuministarsko stručno vijeće za turizam koje je održalo svoju prvu sjednicu. Međuministarsko vijeće čine predstavnici ministarstava u rangu zamjenika ministara: pomorstva, prometa i infrastrukture, graditeljstva i prostornog uređenja, kulture, zaštite okoliša i prirode, gospodarstva, poduzetništva i obrta, znanosti, obrazovanja i sporta, poljoprivrede, zdravlja te regionalnog razvoja i EU fondova. Međuministarskim vijećem predsjedavat će zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić. Vijeće je osnovano s ciljem formaliziranja čvršće suradnje između ministarstava u efikasnom provođenju Strategije razvoja turizma Republie Hrvatske. Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je sjednicu te pritom naglasio da je turizam horizontalni sektor koji na sebe nadovezuje ostale. „Suradnja između ministarstava nužna je za dobru uigranost i učinkovitost. Do sada smo imali izravne i dobre kontakte s pojedinim ministarstvima, no ovo Vijeće daje drugu dimenziju dugoročnijim promišljanjima kako bi operativna provedba i realizacija bile učinkovitije“, rekao je ministar Lorencin, zaključivši kako je prvi i osnovni smisao ovog tijela operativnost i komunikativnost.

U skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, osnovano je Međuministarsko stručno vijeće za turizam koje je održalo svoju prvu sjednicu. Međuministarsko vijeće čine predstavnici ministarstava u rangu zamjenika ministara: pomorstva, prometa i infrastrukture, graditeljstva i prostornog uređenja, kulture, zaštite okoliša i prirode, gospodarstva, poduzetništva i obrta, znanosti, obrazovanja i sporta, poljoprivrede, zdravlja te regionalnog razvoja i EU fondova. Međuministarskim vijećem predsjedavat će zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

Vijeće je osnovano s ciljem formaliziranja čvršće suradnje između ministarstava u efikasnom provođenju Strategije razvoja turizma Republie Hrvatske. Ministar turizma Darko Lorencin otvorio je sjednicu te pritom naglasio da je turizam horizontalni sektor koji na sebe nadovezuje ostale. „Suradnja između ministarstava nužna je za dobru uigranost i učinkovitost. Do sada smo imali izravne i dobre kontakte s pojedinim ministarstvima, no ovo Vijeće daje drugu dimenziju dugoročnijim promišljanjima kako bi operativna provedba i realizacija bile učinkovitije“, rekao je ministar Lorencin, zaključivši kako je prvi i osnovni smisao ovog tijela operativnost i komunikativnost.

Predsjednik Vijeća, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, naglasio je kako će uloga ovog tijela biti suradnja u realizaciji akcijskih planova iz Strategije, ali i međusobna razmjena ideja i prijedloga. Dodao je kako je osnovni zadatak Vijeća utvrđivanje aktivnosti i nositelja te praćenje izvršenja dogovorenih aktivnosti, odnosno akcijskih planova.

Sjednice Vijeća održavat će se u pravilu svaka tri mjeseca, a po potrebi i češće. Ovisno o temi, Vijeće na svoje sjednice može pozvati predstavnike Savjeta za prostorno uređenje RH, strukovne udruge te udruge građana i druge neprofitne organizacije. Vijeće također može osnivati radna tijela za koordinaciju aktivnosti vezanih uz provedbu akcijskih planova.



Pisane vijesti