Održan sajam „Gitando“ u Vicenzi

Slika /arhiva/130327-vicenza.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu u suradnji s Kamping udruženjem Hrvatske i Top Camping udrugom sudjelovalo je na specijaliziranom kamping sajmu „Gitando“ u Vicenzi, od 21. do 24. ožujka.

Poseban dio izložbenog prostora imala je talijanska nacionalna udruga kampista Confedercampeggio pod nazivom „Ciao campeggio show". Pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije kampista (FICC) 23. ožujka 2013. godine održan je radni susret na kojem je Dario Matošević, direktor predstavništva HTZ-a u Milanu, predstavio hrvatsku turističku ponudu s naglaskom na kamping ponudu. Istog dana u poslijepodnevnim satima u suradnji s talijanskim nacionalnim udruženjem kampista Federcampeggio i udrugom Top Camping održana je posebna radionica s temom kampinga.

Predstavljanje hrvatskih novosti i trendova u kampingu održao je Dario Matošević, direktor predstavništva HTZ-a, a prisutnima su se obratili Josipa Cvelić Bonifačić, izvršna direktorica operacija za razvoj kampova u Valamaru i Jerko Sladoljev, predsjednik izvršnog odbora Top Camping udruge.

Na radionici je sudjelovalo oko 15 hrvatskih i 10 slovenskih kampova. Sajam je obišlo 30.000 posjetitelja  (20 posto više u odnosu na prošlu godinu), što govori o velikoj zainteresiranosti talijanske publike za kamping ponudu i sve vrste programa za slobodno vrijeme. Osim opće turističke ponude posjetitelji su tražili kataloge biciklističkih staza, karavaninga, wellness ponude kao i kulturno turističkih manifestacija. Sudeći prema posjećenosti sajma i brojnim upitima pozitivni dojmovi s ovoga sajma pobuđuju optimizam u još jednu dobru sezonu.



Pisane vijesti