​Održan radni ručak ministra Cappellija s predstavnicima zemalja EU i OECD-a

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191210_mint7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Ministarstva turizma održan je radni ručak veleposlanika i predstavnika veleposlanstava zemalja EU i OECD-a u Hotelu Esplanade. U sklopu događanja uzvanicima se obratio ministar Cappelli koji je uz čestitke za nadolazeće blagdane naglasio važnost iduće godine za Hrvatsku koja će u prvih šest mjeseci predsjedati Vijećem EU.

Ministar Cappelli je veleposlanicima zahvalio na promoviranju Hrvatske u njihovim matičnim zemljama te ujedno istaknuo važnost koju ima turizam za poticanje i rast cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

„Predsjedanje Hrvatske Vijećem EU planiramo maksimalno iskoristiti za promociju Hrvatske u Europi i svijetu na svim razinama – od trgovinske suradnje i privlačenja investicija do, naravno promocije Hrvatske kao turističke destinacije“, izjavio je ministar Cappelli.

Na radnom ručku u organizaciji Ministarstva turizma, a na inicijativu ministra Cappellija, okupilo se 50-ak veleposlanika i drugog diplomatskog osoblja veleposlanstava akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Okupljene je prigodnim riječima pozdravio i prof. dr. sc. Mate Granić kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, dok je glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić veleposlanicima i predstavnicima zemalja EU i OECD-a predstavila ovogodišnje turističke rezultate, prioritete Ministarstva turizma za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem EU te potencijale za nove investicijske projekte u Republici Hrvatskoj.

Direktorica turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld predstavila je jednu od najvećih i višestruko nagrađivanih turističkih manifestacija u Hrvatskoj - zagrebački Advent te istaknula značaj koji će hrvatski glavni grad imati za vrijeme predsjedanja Vijećem EU koji će u periodu od prvih šest mjeseci iduće godine preuzeti ulogu „glavnog grada Europe“.

Pisane vijesti