Održan prvi sastanak Radne skupine za turizam između Hrvatske i Portugala

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201211_rh_portugal.jpg

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta, u petak, 11. prosinca 2020. godine, održan je online prvi sastanak Radne skupine za turizam između Hrvatske i Portugala. Na sastanku su uz predstavnike Ministarstva turizma i sporta, sudjelovali i predstavnici Hrvatske turističke zajednice, veleposlanstava Hrvatske i Portugala, te predstavnici portugalske nacionalne turističke organizacije Turismo de Portugal.

Glavne teme sastanka bile su razmjena informacija i iskustava u turističkom sektoru i suradnja između dvaju zemalja u okviru institucija Europske unije, kroz Inicijativu za bolje pozicioniranje turizma u EU, ali i suradnja u turizmu povodom predstojećeg portugalskog predsjedanja Vijećem Europske unije od 1. siječnja 2021. godine.
 
Na sastanku je predstavljen i hrvatski jedinstveni sustav eVisitor, kao i projekt portugalske nacionalne turističke organizacije Turismo de Portugal, platforma Clean & Safe, koja turistima omogućava traženje objekata, certificiranih oznakom „Clean and Safe“. Ovu platformu, portugalska je nacionalna turistička organizacija postavila ranije ove godine, kao odgovor na pandemiju COVID-19.
 
Na  sastanku je zaključeno kako Hrvatska i Portugal imaju još mnogo potencijala za produbljenje suradnje u području turizma, te je dogovoren nastavak održavanja bilateralnih konzultacija po temama od obostranog interesa.

Pisane vijesti