Održan prvi sastanak organizacijskog odbora 'Dana hrvatskog turizma'

Slika /arhiva/090213-s2.jpg

Na imanju obitelji Nade i Zlatka Salaja u Grabovnici kod Čazme, koji su dvije godine zaredom dobili nagradu Zeleni cvijet za najuređeniju okućnicu u akciji „Volim Hrvatsku“ HTZ-a, održan je prvi ovogodišnji sastanak Organizacijskog odbora „Dana hrvatskog turizma“ pod predsjedanjem ministra turizma Damira Bajsa.
Na sastanku Organizacijskog odbora osnovano je Povjerenstvo za odabir mjesta održavanja ovogodišnje završnice manifestacije, koju zajednički organiziraju Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska radiotelevizija. Prema riječima ministra Bajsa uskoro će biti poznato mjesto održavanja Dana hrvatskog turizma, a u konkurenciji su četiri lokacije, Bol na Braču, Cavtat, Novi Vinodolski i Split.

Na imanju obitelji Nade i Zlatka Salaja u Grabovnici kod Čazme, koji su dvije godine zaredom dobili nagradu Zeleni cvijet za najuređeniju okućnicu u akciji „Volim Hrvatsku“ HTZ-a, održan je prvi ovogodišnji sastanak Organizacijskog odbora „Dana hrvatskog turizma“ pod predsjedanjem ministra turizma Damira Bajsa.

Na sastanku Organizacijskog odbora osnovano je Povjerenstvo za odabir mjesta održavanja ovogodišnje završnice manifestacije, koju zajednički organiziraju Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska radiotelevizija. Prema riječima ministra Bajsa uskoro će biti poznato mjesto održavanja Dana hrvatskog turizma, a u konkurenciji su četiri lokacije, Bol na Braču, Cavtat, Novi Vinodolski i Split.

 

Bilo je riječi i o programu aktivnosti akcija koje svoju završnicu imaju na „Danima hrvatskog turizma“ - Plavi i Zeleni cvijet, Djelatnik godine u turizmu kao i Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku.

Dani hrvatskog turizma održani su prošle godine od 22. do 24. listopada u Opatiji, kao kruna sezone, te prvi put u zajedničkoj organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije. Na taj su način organizatori povezali akcije 'Plavi i zeleni cvijet i djelatnik godine u turizmu' i 'Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku' u zajedničku završnu manifestaciju, te dodjelom nagrada i priznanja na jednom mjestu pokazali širinu i raznolikost kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i prinosa pojedinaca uspjehu turističke sezone.

Dani hrvatskog turizma okupili su gotovo dvije tisuće sudionika iz Hrvatske i inozemstva, od predstavnika strukovnih udruga i organizacija u turizmu, do predstavnika Svjetske turističke organizacije, Europske komisije i predstavnika turoperatora i europskih udruženja, te su u nizu skupova razmotrene teme važne za hrvatski turizam kao stratešku granu gospodarstva i ocijenjena protekla turistička sezona.

Na skupu 'Hrvatski turistički forum', te razgovorima s predstavnicima niza međunarodnih udruženja i institucija, raspravljalo se o izazovima turizma u europskom kontekstu i dotaklo niz aktualnih problema hrvatskog turizma, za koje se traže rješenja i realizacijom novih programa Ministarstva turizma u uskoj suradnji sa svim subjektima u ovom području.

Riječ je o najvećem skupu hrvatskog turizma na kojem se razmjenjuju iskustva unutar struke i raspravlja o ključnim temama iz turističkog resora te ocjenjuju učinci turističke sezone. 



Pisane vijesti