​Održan Dubrovnik Christmas Reception u Londonu - druženje s britanskim novinarima i agentima

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181211-dbk_london.jpg

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Londonu jučer je održan već tradicionalni božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Londonu i Veleposlanstvom RH. Božićnom prijemu prisustvovalo je sedamdesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara te brojnih uglednika iz Londona, ali i iz Hrvatske. Služili su se hrvatski specijaliteti i domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja na ovo tržište uvozi hrvatske proizvode. Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji, Igor Pokaz pozdravivši nazočne istaknuo je značaj Dubrovnika kao popularne destinacije za odmor Britanaca. Izjavio je da i on osobno može preporučiti za odmor Dubrovnik, gdje on već godinama ljetuje.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika, Jelka Tepšić zahvalila je britanskim turistima na njihovoj vjernosti Dubrovniku. Naglasila je kako je Dubrovnik izrazito uspješna turistička destinacija, koja je suočena i s velikim izazovima te je gradska uprava poduzela aktivnosti usmjerene boljoj organizaciji pristajanja brodova na kružnim putovanjima i nove mjere s tim u vezi kao što je projekt Respect the City.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik i dodala da su Britanci tradicionalno na prvom mjestu najbrojnijih posjetitelja Dubrovnika te ih je pozvala da posjete Dubrovnik i u zimskim mjesecima, u blagdanskom ozračju Dubrovačkog zimskog festivala. Govorila je o produljenju turističke sezone, rekordnom turističkom prometu, s velikim udjelom britanskih gostiju u ukupnim ostvarenjima, izrazivši očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj dolazaka britanskih turista i dalje rasti s obzirom na najave povećanja broja letova iz Velike Britanije.

Britanski turisti najbrojniji su posjetitelji Dubrovnika već dugi niz godina, a ove su godine do početka prosinca ostvarili 186.402 dolazaka i 889.002 noćenja, što je oko 3 posto više u dolascima i 2 posto više u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani.

Pisane vijesti