Odluka o suglasnosti i prihvaćanju suorganizacije 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije

Slika /arhiva/vlada-RH.jpg

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici prihvatila odluku o davanju suglasnosti i prihvaćanju suorganizacije 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), u Rovinju, od 27. do 29. svibnja 2015. godine. Ministarstvo turizma je, prema ovoj odluci, određeno nositeljem i glavnim koordinatorom provedbe svih aktivnosti vezanih uz održavanja 100. sjednice IV UNWTO-a. Slijedi osnivanje Organizacijskog i Izvršnog odbora u kojem će, osim UNWTO-a i Ministarstva turizma, biti i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja  te po potrebi i druga tijela. „Domaćinstvo jubilarne 100. sjednice iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije te potvrda ugleda naše zemlje u krovnoj turističkoj organizaciji. Vjerujem da ćemo u svibnju iduće godine opravdati iskazano povjerenje te da će Hrvatska biti ucrtana u itinerare turističkih čelnika i stručnjaka iz cijeloga svijeta“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin, dodavši kako je navedeni skup prilika da se Hrvatska predstavi i kao destinacija kongresnog turizma. „Izrazito nam je zadovoljstvo što možemo računati na snažnu podršku Vlade Republike Hrvatske kod organizacije ove važne sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a. Hrvatska je lider turističkog razvoja i s veseljem iščekujemo ovaj važan i vrijedan susret“, rekao je Taleb Rifai, glavni tajnik UNWTO-a.

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici prihvatila odluku o davanju suglasnosti i prihvaćanju suorganizacije 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), u Rovinju, od 27. do 29. svibnja 2015. godine.

Ministarstvo turizma je, prema ovoj odluci, određeno nositeljem i glavnim koordinatorom provedbe svih aktivnosti vezanih uz održavanja 100. sjednice IV UNWTO-a. Slijedi osnivanje Organizacijskog i Izvršnog odbora u kojem će, osim UNWTO-a i Ministarstva turizma, biti i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja  te po potrebi i druga tijela.

„Domaćinstvo jubilarne 100. sjednice iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije te potvrda ugleda naše zemlje u krovnoj turističkoj organizaciji. Vjerujem da ćemo u svibnju iduće godine opravdati iskazano povjerenje te da će Hrvatska biti ucrtana u itinerare turističkih čelnika i stručnjaka iz cijeloga svijeta“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin, dodavši kako je navedeni skup prilika da se Hrvatska predstavi i kao destinacija kongresnog turizma.

„Izrazito nam je zadovoljstvo što možemo računati na snažnu podršku Vlade Republike Hrvatske kod organizacije ove važne sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a. Hrvatska je lider turističkog razvoja i s veseljem iščekujemo ovaj važan i vrijedan susret“, rekao je Taleb Rifai, glavni tajnik UNWTO-a.

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabralo je Rovinj za održavanje jubilarne 100. sjednice početkom lipnja 2014. godine na sjednici u Santiago de Composteli (Španjolska), na kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo Ministarstva turizma RH predvođeno ministrom Darkom Lorencinom. Hrvatska se za domaćinstvo 100. sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a natjecala s Egiptom i Jamajkom te je, u tako velikoj konkurenciji, ovo važno priznanje našoj zemlji.

Sjednica će okupiti tristotinjak sudionika, predstavnika ministarstva zaduženih za turizam iz cijeloga svijeta. Osim radnog dijela, 28. i 29. svibnja, skup predviđa bogati popratni program putem kojeg će se predstaviti bogatstvo i raznolikost turističke ponude Hrvatske, odnosno Istre.

Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine. Hrvatska je na V. Plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. 8. 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine. Prvi put, RH je bila članica Izvršnog vijeća od 2003. do 2007. godine.

Link na promotivni film (YouTube)



Pisane vijesti