Od jeseni Rijeka Nautic Show ponovno na riječkoj rivi

Slika /arhiva/110830-nautica-ri.jpg

Sporazum o suradnji na projektu Rijeka Nautic Show, kojim se ostvaruje inicijativa za oživljavanjem sajma nautike u Rijeci, potpisali su danas predstavnici riječke gradske uprave, Zajednice tehničke kulture Rijeka, Udruge Kvarner nautika, Agencije za marketing i tržišno komuniciranje "2. mjesto" i tvrtke Promocija.

Organizator sajma, koji će se održati od 27. do 29. rujna na Gatu Karoline riječke i Rivi Boduli, bit će Zajednica tehničke kulture Rijeka. Procjenjuje se da će u organizaciju sajma trebati uložiti 580.000 kuna, a da će prihod od gospodarskih aktivnosti biti nešto manji od te sume.

Grad Rijeka kao glavni pokrovitelj osigurat će 100.000 kuna za pripremu i realizaciju sajma te tehničku i logističku potporu, odnosno potrebnu infrastrukturu. Supokrovitelji su riječka Lučka uprava, Luka Rijeka, Primorsko-goranska županija, Županijska komora Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je tvrtka, koja je prijašnjih godina organizirala već tradicionalni nautički sajam, prošle godine od toga odustala zbog niza nepovoljnih okolnosti. Istaknuo je da se tada gradskoj upravi javilo nekoliko udruga i zaljubljenika u nautiku koji su bili zainteresirani za sajam, ali da se sajam, iako se pokušalo, prošle godine nije uspjelo organizirati. (Hina)



Pisane vijesti