Od deset najboljih hrvatskih hotela jedan i među 30 najboljih u Europi

Slika /arhiva/hotel-info.de.JPG

Deset hrvatskih hotela ove je godine dobilo iznadprosječne ocjene klijenata za razinu usluge temeljem čega im je međunarodni portal za rezervacije hotel.info iz Nuernberga dodijelio oznake kvalitete "Vrhunski hotel 2013", a jedan od njih, zagrebački Hotel Jarun, našao se i među 30 najboljih europskih hotela, na 27. mjestu.

U konkurenciju za oznake kvalitete portala hotela.info ulaze hoteli koji dobivaju ocjene od 8 do 10 (od ukupno 10), a najveće ocjene klijenata u Hrvatskoj dobili su zagrebački Hotel Jarun i vrsarski Belvedere Resort, po 8,8.

No, Hotel Jarun je imao više ocjena gostiju pa je zato ušao na listu 30 najboljih u Europi.

Slijede hoteli s ocjenama 8,6 koje je dobilo najviše ili šest hotela odnosno zagrebački International, Best Western hotel Stella, Esplanade i Jegerhorn, dok su 'najmanje' ocjene, 8,5 i 8,4 dobili hoteli Best Western Premier Astoria u Zagrebu te Valamar Bellevue Hotel&Residence u Rapcu.

Najbolji hoteli u Europi, s najvećim ocjenama 9,8 su Holiday Inn Express Leeds-East u Leedsu u Ujedinjenom Kraljevstvu te Le Pinete u talijanskom Cliviu.

S portala hotel.info ističu da na ukupnu ocjenu utječu kriteriji poput kvalitete soba, ljubaznost osoblja, čistoća, razina buke, omjer ponude i cijene te doručak/gastro ponuda. Napominju i da su u postupku ocjenjivanja ove godine bile uključene ocjene više od 6 milijuna klijenata u 250 tisuća hotela diljem svijeta. (Hina)



Pisane vijesti