Od 1. svibnja čarter linija iz kineskog Chongqinga u Zadar

Slika /arhiva/zadara_airP-FAH-H4074802.jpg

Od 1. svibnja uspostavlja se prva čarter zrakoplovna linija između Kine i Hrvatske, iz kineskoga grada Chongqinga u Zračnu luku Zadar ugovoren je jedan let tjedno i to sljedeće tri godine, a kineske putnike prevozit će zrakoplovi četvrte po prometu kineske zrakoplovne kompanije Hainan Airlines, objavila je u utorak na konferenciji za novinare direktorica zadarske Zračne luke Irena Ćosić.

"Samo ovom čarter linijom planira se dovesti 25.000 kineskih putnika, ali još nisu utanačene cijene karata. To je sada stvar između njihovih turističkih agencija, ovisno o njihovim turističkim paketima, to će se dogovoriti nakon njihovih blagdana", dodala je Ćosić.

Istaknula je kako je u pregovorima i redovita linija iz Chongqinga, dva puta tjedno za Zadar i Rim, no, da se o tome još treba utanačiti poseban ugovor. Riječ je o glavnom gradu kineske provincije koja broji 38 milijuna stanovnika.

"Nakon što je niskotarifna kompanija Rayanair za predstojeću sezonu ukinula tri linije prema Zadru, dvije iz norveških gradova Oslo i Billund, a jednu iz danskog grada Haugesunda, očekujemo da ćemo ovom čarter linijom smanjiti gubitke u broju preveznih putnika", istaknula je Ćosić.

Nakon rekordne 2014. godine sa 495.000 prevezenih putnika, 5 posto više u odnosu na godinu prije, u 2015. godini u Zračnoj luci Zadar predviđaju nešto manji broj putnika.

Čarter linija je dogovorena prošloga tjedna u Kini, a hrvatsku delegaciju vodio je Mario Rendulić, direktor Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA-e), koji je i započeo konkretne pregovore s Kinezima oko potencijalnih aranžmana za hrvatske zračne luke.

(Hina)



Pisane vijesti