Od 1. srpnja letovi Norwegian Aira za Hrvatsku

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/norwegian_FaH_EPA.JPG

Norveški avioprijevoznik Norwegian Air objavio je novi popis letova iz Skandinavije, među kojima su i letovi za Hrvatsku, odnosno Split i Dubrovnik koji kreću od 1. srpnja, izvijestili su u četvrtak iz HTZ-a.

Norwegian Air povezivat će tako od srpnja dva puta tjedno Oslo i Dubrovnik te Oslo i Split, a jednom tjedno Split s Kopenhagenom i Stockholmom.

"Nakon odluke da Šveđani od 30. lipnja mogu putovati izvan zemlje, touroperatori su krenuli s kampanjom za bukiranje putovanja prema Hrvatskoj svojim charter letovima, pa tako Apollo i TUI za početak planiraju dijeliti avion za Split", kaže direktor predstavništva HTZ-a u Švedskoj Vedran Sušić. 

Naglašava da je ta odluka objavljena i u švedskim dnevnim novinama Expressen, kao i da se od 30. lipnja zabranu putovanja ukida za prvu skupinu zemalja, u koje je uvrštena i Hrvatska, dok će se te zabrane za drugu skupinu zemalja ukinuti krajem kolovoza.

Komentirajući te vijesti, direktor HTZ-a Kristjan Staničić ocijenio je da će nove aviolinije norveškog avioprijevoznika pridonijeti većem broju dolazaka turista sa skandinavskog tržišta, posebno u Dalmaciju. (Hina/FaH/EPA)

Ostale vijesti