OBRAZOVANJE ZA TURIZAM NA SELJAČKIM GOSPODARSTVIMA I RURALNI TURIZAM

Slika /arhiva/GRUDA, 26.-28.2.2009;09.0224-hf-selo-dbk.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u organizaciji Kluba članova "Selo", Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog farmera, održat će se prvi iz ovogodišnjeg ciklusa stručnih trodnevnih seminara „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“, od 26. do 28. veljače 2009. godine u Domu kulture na Grudi, Gruda 152.

Početku seminara u četvrtak, 26. veljače u Domu kulture na Grudi nazočit će Dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić i državni tajnik Ministarstva turizma RH Ivo Mujo te drugi državni i županijski dužnosnici. Trećeg dana seminara izlaganja će biti nastavljena u Seoskoj kući Čilipi (OPG Pero Novaković) gdje će nazočni državni i županijski dužnosnici u 13 sati polaznicima seminara svečano dodijeliti Uvjerenja o sudjelovanju.

Seminar je besplatan, a prvenstveno je namijenjen potencijalnim turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnom turizmu, te svima onima koji rade na području ruralnog turizma - jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, komore, udruge, poljoprivredno savjetodavna služba i ostali.

Provođenje ovog edukacijskog ciklusa započelo je još 2006. godine, a do sada je održano dvanaest seminara u osam hrvatskih županija. Do kraja ožujka održat će se još četiri seminara.

Važnost cjelokupnog ciklusa edukacije za turistička seljačka gospodarstva i poduzetnike u ruralnom turizmu ističe i činjenica da sve seminare financira Ministarstvo turizma uz potporu pojedine županije u kojoj se održavaju, a uz stručnu i organizacijsku potporu strukovne udruge Klub članova „Selo“ i Hrvatski farmer d.d.

Kontakt za medije: Jadranka Sačer, mob. 099 215 27 75, e-mail: info@hrvatski-farmer.hr



Najave