Obonjan će već ovog ljeta primiti prve posjetitelje

Slika /arhiva/obonjan_FAH-H5189603.jpg
Otok Obonjan kod Šibenika već će ovog ljeta tijekom osam tjedana primiti prve posjetitelje te im ponuditi novi koncept kreativnih usluga temeljenih na kvalitetnim sadržajima iz područja umjetnosti, glazbe, gastronomije i wellnessa, najavili su investitori u taj projekt.
 
"Projekt Obonjan kreće s radom ovog ljeta zahvaljujući partnerstvu jednog od vodećih glazbenih promotora iz Velike Britanije - tvrtke Soundchannel i operativne kompanije Gratiosus i turoperatora CMT", navodi se u priopćenju objavljenom u četvrtak, uz napomenu kako se već tijekom prve sezone na tom otoku i Šibeniku planira ostvarenje oko 100 tisuća noćenja.
 
Na Obonjanu će se, kako se najavljuje, nuditi ekološko dizajnerski smještaj za 800 gostiju tjedno.  
 
Radovi na otoku još traju, uz angažman dosta domaćih kompanija, što je, kako se ističe, i bio plan investitora.
 
"U prvoj godini u projekt će biti uloženo gotovo 50 milijuna kuna čime će Obonjan nakon deset godina napuštenosti dobiti novi sjaj i otvoriti vrata turističke ponude posjetiteljima iz cijelog svijeta", navodi se u priopćenju.
 
Koncept ponude na otoku, kako se ističe, temeljit će se na širokom spektru kulturnih događanja, a nadovezujući se na poziciju Hrvatske kao jedne od najpopularnijih europskih destinacija za ljubitelje glazbe, Obonjan će posjetiteljima ponuditi i festivale u intimnom i dizajnerski jedinstvenom okruženju.
 
Kako se najavljuje, glazbeni programi na Obonjanu krenut će već ove godine te predstaviti brojne glazbenike i DJ-e, a za taj se vid ponude na otoku oprema i renovira veliki kameni amfiteatar u kojem će nastupati i simfonijski orkestar.
 
Na otoku će biti dosta toga i za ljubitelje drugih umjetnosti, a bit će osposobljena i geo-kupola gdje će se održavati programi komunikacijskih te radionica iz astronomije, arhitekture, fotografije, glazbe, filozofije i biologije.
 
"Obonjan je prekrasan otok koji jednostavno zove da se na njemu stvori nešto pozitivno drugačije. Ponuda koju stvaramo kombinirat će sve stvari koje volimo, od live glazbe i DJ-a, vrhunske hrane i usluga koje omogućuju iznimno opuštanje, do sjajnog umjetničkog dojma koji ćemo pružati kroz radionice i inspirativne komunikacijske happeninge i radionice", kaže jedan od suosnivača projekta Dan Blackledge. (Hina/FaH)


Pisane vijesti