Objavljene preporuke turističkom sektoru o mjerama protiv zagađenja plastikom

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/200724-recomm_plastic_f.JPG

Globalna turistička inicijativa za plastiku objavila je preporuke za turistički sektor kako da se nastavi boriti protiv zagađenja plastikom, istovremeno održavajući javno zdravlje i higijenu tijekom pandemije.

Inicijativa za plastiku predvođena je Programom zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) i Svjetskom turističkom organizacijom (UNWTO) u suradnji s Ellen MacArthur fundacijom, koja ujedinjuje turistički sektor iza zajedničke vizije za rješavanje temeljnih uzroka zagađenja plastikom.

Preporuke su upućene dionicima u turizmu s ciljem da im se pomogne u borbi protiv zagađenja plastikom tijekom oporavka od COVID-19 krize. Ilustriraju kako smanjiti plastični otisak, povećati angažman dobavljača, bliže surađivati s pružateljima usluga prikupljanja otpada i kako osigurati transparentnosti u poduzetim aktivnostima – aktivnosti koje mogu značajno pridonijeti odgovornom oporavku turističkog sektora.

Dokument se temelji na ključnim konceptima koji se bave zajedničkom vizijom kružnog gospodarstva plastike, One planet vizijom za odgovorni oporavak turističkog sektora te najnovijim dostupnim smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetske turističke organizacije (UNWTO), UN-ovog programa zaštite okoliša (UNEP), zaklade Ellen MacArthur i vodećih poslovnih udruga.

Dokument možete skinuti ovdje

UNWTO | Međunarodna suradnja