Objavljen javni natječaj za olakšavanje transnacionalnog turističkog prometa za starije građane i mlade

Slika /arhiva/EU-comm_LL.jpg

Glavni cilj ovog poziva za dostavu projektnih prijedloga (COS-TFLOWS-2014-3-15) je jačanje konkurentnosti europskog turističkog sektora kroz poticanje produljenja turističke sezone i povećanje mobilnosti starijih i mladih građana.

Poziv treba, uz produljenje turističke sezone, doprinijeti poboljšanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva te otvaranju novih radnih mjesta kao i poticanju transnacionalne suradnje i javno-privatnog partnerstva.

Projektni prijedlozi moraju biti usmjereni na starije građane (55 godina ili više) ili na mlade (u dobi između 15 i 29 godina) s ciljem osmišljavanja/razvoja koncepta turističkog proizvoda i pokretanja pilot testiranja.

Na natječaj se mora prijaviti konzorciji sastavljen od minimalno 4 partnera iz minimalno 4 države članice COSME programa, od kojih najmanje jedan mora biti tijelo javne vlasti, jedan predstavnik organizacije za mlade ili starije građane i jedan pružatelj turističkih usluga.

Najveći iznos nepovratnih sredstava po projektu će biti 220,000 € za projekte za starije građane i 250,000 € za projekte za mlade.

Komisija će u okviru ovog poziva financirati 8-10 projektnih prijedloga s bespovratnom stopom sufinanciranja od 75 % opravdanih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 15. siječnja 2015. godine.



Pisane vijesti