Obilježavanje 155. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Slika /arhiva/110706-Nikola-Tesla.jpg

Memorijalni  centar “Nikola Tesla”, od svog otvorenja 2006. godine, ima za cilj promicanje lika i djela Nikole Tesle te upoznavanje šire javnosti s velikim postignućima ličkog genija.

Svake godine sve veći broj posjetitelja jasan je pokazatelj da je sve veći interes za znanost i kulturu. Memorijalni centar od osnutka surađuje s brojnim ustanovama s područja kulture i turizma, brojnim turističkim agencijama, školama, sveučilištima te raznim udrugama. Do sada su održane brojne manifestacije, kulturno–umjetnički programi, dječje radionice te izložbe.

Tako će se i ove godine na prigodan način povodom obilježavanja 155. obljetnice rođenja Nikole Tesle održati svečani program: 

  • 11:00 sati - izložba radova s temom „Nikola Tesla – život i djelo“ koji su nastali održavanjem Međunarodne likovne kolonije u Karlobagu 2006. godine u organizaciji udruge „Otvoreni atelier“ pod vodstvom Marine i Sergija Mihića. 
  • 18:00 sati  - Šime Strikoman - snimanje Milenijske fotografije u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ Smiljan. Budite i vi dio Milenijske fotografije i dođite najkasnije do 17:30 sati.

Ulaz je cijeli dan slobodan, od 9 do 20 sati. U financiranju ovogodišnje obljetnice sudjelovali su i Hrvatska banka za obnovu i razvitak te Kraš – prehrambena industrija d.d.
 



Najave