Novo biciklističko stajalište s meteo stanicom i touch-displayom

Slika /arhiva/120607-bic-v.jpg

Vukovarske gradske vlasti postavile su biciklističko stajalište i dva bike-boxa na parkiralištu kod Hotela Dunav, uz buduću biciklističku stazu, koja je dio međunarodne rute Dunav EuroVelo 6, a vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tim je povodom najavio daljnja ulaganja u razvoj biciklističkog turizma.

Biciklističko stajalište sadrži meteo stanicu, interaktivni touch-display na kojem se aplicira mobilna aplikacija "Vukovar na dlanu", a tu je i USB punjač za mobitele, punjač za električne bicikle, te kutija s alatom za brzi popravak bicikala. Bike - boxovi postavljeni kod Vodotornja i u rekreativnoj park šumi Adica, a sadrže alat i pumpu, stalak za bicikle, klupu za odmor te info pano s kartom biciklističkih ruta u gradu i okolici. .

"U planu je i izgradnja još više kilometara biciklističke staze kako bi se povezalo Borovo Naselje sa Vukovarom, a nastavak staze uzduž Ulice bana Josipa Jelačića rezultirala bi povezivanjem grada s prigradskim naseljem Sotin. Time bi Vukovar dobio mrežu biciklističkih staza kojom bi doprinijeli i sigurnosti biciklista", najavio je gradonačelnik Ivan Penava.

Pročelnica za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić kazala je kako su gradske vlasti projekt Biciklistička stajališta kandidirale na Javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2015. te je Turističko vijeće HTZ-a za taj projekt odobrilo 50.000 kuna.

"Ukupna vrijednost projekta iznosi 102.000", navela je Sekulić te dodala da je potrebna razlika u sredstvima namirena iz gradskog proračuna. (Hina)



Pisane vijesti