Novi turistički program 'Upoznaj Hrvatsku' dovest će još četvrt milijuna turista u pred i posezoni

Slika /arhiva/100911-J0010.jpg

Zahvaljujući dobroj suradnji javnog i privatnog sektora, te pravodobnim pripremama putničkih agencija, danas smo potpisali ugovore s 34 agencije za čak 169 turističkih programa pod nazivom „Upoznaj Hrvatsku“, koji će nam u idućem razdoblju dovesti novih 250 tisuća gostiju, rekao je ministar turizma Damir Bajs, prigodom potpisivanja, što je održano na Obiteljskom gospodarstvu Kolarić u Hrastju Plešivičkom, kod Jastrebarskog. Temeljem programa dogovorenog u suradnji privatnog i javnog sektora, što se već pokazalo uspješnim modelom, Ministarstvo turizma je za stvaranje i promociju novih turističkih proizvoda (izleta, tura ili paket aranžmana), svjesno kako bez odgovarajuće ponude nema niti potražnje, izdvojilo ukupno 2,9 milijuna kuna.


Zahvaljujući dobroj suradnji javnog i privatnog sektora, te pravodobnim pripremama putničkih agencija, danas smo potpisali ugovore s 34 agencije za čak 169 turističkih programa pod nazivom „Upoznaj Hrvatsku“, koji će nam u idućem razdoblju dovesti novih 250 tisuća gostiju, rekao je ministar turizma Damir Bajs, prigodom potpisivanja, što je održano na Obiteljskom gospodarstvu Kolarić u Hrastju Plešivičkom, kod Jastrebarskog.
 
 

Temeljem programa dogovorenog u suradnji privatnog i javnog sektora, što se već pokazalo uspješnim modelom, Ministarstvo turizma je za stvaranje i promociju novih turističkih proizvoda (izleta, tura ili paket aranžmana), svjesno kako bez odgovarajuće ponude nema niti potražnje, izdvojilo ukupno 2,9 milijuna kuna.
 


Ministar Bajs pritom je pohvalio suradnju s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), te Udrugom nezavisnih putničkih agenata (UNPAH), koje pokrivaju gotovo sve putničke agencije u Hrvatskoj, dodavši kako je ovaj program osobito važan za turističku ponudu u pred i posezoni, jer njima želimo predstaviti naše turističke prednosti, osobito kulturne i prirodne ljepote.
 


Već smo pri objavi rezultata ovogodišnje sezone naglasili kako je ključno pripremiti mjere za 2011. godinu, što ćemo pravovremeno učiniti, kao i u protekle dvije godine, rekao je Bajs, pa je potpisivanje ovih ugovora jedan od znakova ozbiljnih priprema za izazove sljedeće turističke godine.
 


Još sredinom ljeta, predstavnici agencija obilazili su Hrvatsku kako bi pripremili svoje programe, pa se može kazati kako je ovo pomak, ne samo u kvantiteti, već i u kvaliteti hrvatske turističke ponude, zaključio je ministar Bajs, naglasivši još jednom raznolikost ponuđenih programa preko kojih će se doista osjetiti mirisi i okusi hrvatskog turizma i njegove ponude.
 


Prigodom potpisivanja ugovora nazočnima su se obratili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, direktorica TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić, predsjednik UNPAH-a Zlatko Kukec, kao i Željko Trezner i Boris Žgomba, direktor i predsjednik UHPA-e, dok su potpisivanju ugovora iz Ministarstva turizma nazočili Ivo Mujo, državni tajnik, Tomislav Vukovac, ravnatelj Uprave za turističku infrastrukturu i Tatjana Gredičak, načelnica za ruralni turizam.
 


Prema procjenama turističkih agencija, zahvaljujući ovom programu, u sljedeće bi tri godine hrvatska turistička odredišta trebalo posjetiti oko četvrt milijuna domaćih i stranih turista.






Pisane vijesti