Novi prostor Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom

Slika /arhiva/14_centar_unuo-L.JPG

Svečano otvorenje Ključića oko vrata - službenih prostorija Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom, Nova Ves 10, Zagreb (subota 11. 10. 2014. u 12.00 sati).

U programu će prigodnim govorom sudjelovati pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Ključić oko vrata višenamjenski je prostor Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom. U njemu će se osobe s invaliditetom podučavati kuhanju te drugim ugostiteljskim uslugama. U prostoru će se održavati i slikarske te radionice izrade suvenira, a hrvatski će ugostitelji i turistički djelatnici moći naučiti kako pristupiti slijepim, slabovidnim, gluhim i nagluhim osobama te kako ugostiteljske i turističke objekte prilagoditi osobama u invalidskim kolicima. U tom će se prostoru organizirati i eno-gastro radionice prilagođene turistima s invaliditetom, u sklopu kojih će se gostima predstavljati hrvatski proizvodi i tradicionalna kuhinja.

Projekt je pokrenula Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja, uz financijsku potporu Ministarstva turizma.



Najave