Novi natječaj EK: Kulturne turističke rute i turizam za sve

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

Na mrežnim stranicama Glavne uprave za poduzetništvo i industriju Europske komisije objavljen je javni poziv za dostavu projektnih prijedloga o dvije teme: transnacionalni projekti temeljeni na europskoj kulturnoj i industrijskoj baštini i projekti vezani uz jačanje poduzetništva i upravljanja turizmom za sve.

Projekti vezani uz kulturnu i industrijsku baštinu trebaju imati transnacionalni karakter, biti nadopuna regionalnim i nacionalnim politikama koje podupiru transeuropsku suradnju i stvaranje inovativnih transnacionalnih proizvoda s ciljem širenja europske turističke ponude i/ili gospodarskog oporavka i otvaranja radnih mjesta u postindustrijskim regijama koje su gospodarski u opadanju. Prijaviti se može konzorcij od najmanje pet pravnih osoba iz pet zemalja EU, s time da jedan partner mora biti tijelo javne vlasti i najmanje dva SME-ja.

Projekti vezani uz pristupačni turizam trebaju podupirati daljnji razvoj jačanja ljudskih potencijala za turističke menadžere i poduzetnike vezano uz razvoj turizma za sve. Krajnja je svrha potaknuti preuzimanje poslovnih praksi i strateškog planiranja u glavne turističke tokove. Prijaviti se može konzorcij od najmanje tri pravne osobe, od kojih jedna mora biti tijelo javne vlasti, jedna  obrazovna ustanova i jedna strukovna udruga ili komora.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 21. 10. 2014. godine do 17.00 sati. Kandidati mogu podnijeti projektne prijedloge za svaku od dviju tema.

Više na stranicama Europske komisije.



Pisane vijesti