Novasol Hrvatska ove godine s 40 posto većim bukingom privatnog smještaja

Slika 26.10.2009

Tvrtka Novasol Hrvatska, kao dio istoimene europske turističke agencije specijalizirane za privatni smještaj, ove je godine unatoč negativnom utjecaju krize na turizam zabilježila 40 posto veći buking privatnog smještaja u Hrvatskoj slijedom kojeg je kod privatnih iznajmljivača s kojima imaju ugovore ostvareno 720 tisuća noćenja, izvijestili su iz te tvrtke.

Tvrtka Novasol tijekom četiri godine poslovanja u Hrvatskoj sklopila je više od tri tisuće ugovora s domaćim iznajmljivačima, a direktor te tvrtke Mladen Gobin napominje da za 2010. imaju više od četiri tisuće potpisanih ugovora.

Porast broja tih ugovora te navedeni ovogodišnji porast bukinga i noćenja u tom segmentu smještaja pojašnjava sve većom ponudom kvalitetnih kuća za odmor, vila s bazenima i apartmana u Hrvatskoj, ali i njihovim te fokusom privatnih iznajmljivača na kvalitetni servis i razumne cijene.

S obzirom da je ponuda kreveta u privatnom smještaju višestruko veća u odnosu na hotele, hotelska naselja i kampove, Gobin naglašava i da upravo u tom segmentu ponude hrvatski turizam ima najveću 'prigodu' te da je stoga za to područje potrebno dalje kontinuirano i ciljano razvijati tržište.

Tvrtka/agencija Novasol Hrvatska sa sjedištem u Puli posluje od 2005. posredujući u iznajmljivanju vila, kuća za odmor i apartmana, plasirajući ih na europskom tržištu putem danskog poduzeća Novasol As sa sjedištem u Kopenhagenu.

Novasol Hrvatska danas pokriva cijelu hrvatsku obalu sa sedam poslovnica, 25 stalno zaposlenih te osam vanjskih zastupnika.

Dio je vodeće istoimene europske turističke agencije specijalizirane za privatni smještaj, koja je članica RCI (Global Vacation Network) grupacije, te dio multinacionalne kompanije Wyndham Worldwide. (Hina)


Pisane vijesti