Nova promotivna kampanja “Biking Krk - Feels good!”

Slika /arhiva/BIKING_KRK-016.jpg

Nova promotivna kampanja Turističke zajednice otoka Krka “Biking Krk - Feels good!”, namijenjena ljubiteljima bicikliranja, nastala je suradnjom svih otočkih turističkih zajednica te pod ovim nazivom promovira niz tradicionalnih i novih biciklističkih manifestacija, a s ciljem popularizacije aktivnog odmora na otoku Krku. Od potrage za blagom i rekreativnih đirada za obitelji i rekreativce, do ozbiljnih utrka za one koji intenzivno treniraju, tijekom sljedećih vikenda na otoku Krku, svatko može pronaći biciklijadu za sebe.

Niz od ukupno pet biciklijada započinje prvomajskom „Đir po Puntu“ kada će  u 9 sati sudionici, ovisno o odabiru, krenuti na obiteljsku ili sportsku rutu. 

Sljedećih tjedana slijede atraktivni vikend programi i biciklistička druženja za sve uzraste u Dobrinju, Baški, Krku i Dubašnici u Malinskoj.

  • 1. 5. - Đir po Puntu
  • 7. 5. - Đir po Dobrinjskom
  • 15. 5. - Moon Bike, Baška Tour
  • 20.-22. 5. - Krk Spring Bike Adventure
  • 5. 6. - Đir po Dubašnici / Malinska

Za okrjepu su se pobrinuli brojni krčki ugostitelji pripremivši prigodne cijene proljetnih delicija poput krčke janjetine, šparoga i šurlica, uz tradicionalne zlatne kapljice vrbničke žlahtine.

Mreža krčkih šetnica i biciklističkih staza sustavno se uređuje i obilježava te danas obuhvaća impresivnih 300-tinjak kilometara, a pridodaju li im se i one cestovne trase broj kilometara koji je na raspolaganju biciklistima se udvostručuje. U tijeku je izrada otočne biciklističke karte koja će objediniti sve dijelove Krka.



Pisane vijesti