Njemačka - ovogodišnja destinacija mobilnosti

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Pripremni seminar mobilnosti za više od 50 članova UHPA-e zainteresiranih za upoznavanje njemačkog tržišta i novih poslovnih partnera održan je u Zagrebu 23. listopada 2013. u Goethe Institutu, te Zadru 24. listopada 2013. tijekom Dana hrvatskog turizma, u okviru projekta FAIR TOUR.

Projektom FAIR TOUR – „Fair partnership in tourism“ Europska unije, kroz Program za cjeloživotno učenje financira put i boravak djelatnika putničkih agencija u partnerskom poduzeću u Njemačkoj u trajanju od dva tjedna. Ciljevi projekta su unaprijediti znanja i vještine djelatnike SME turističkih agencija i touroperatora potrebne za razvoj inovativnih proizvoda za tržišne niše turizma posebnih interesa; osposobiti djelatnike za brzo, pravovremeno i fleksibilno odgovaranje na zahtjeve njemačkog tržišta; jačanje suradnje njemačkih i hrvatskih turističkih agencija i touroperatora na principima Fair partnerstva.  Očekivani termin odlaska na mobilnost je bilo koja 2 tjedna u razdoblju studeni 2013. – travanj 2014.

Predavač na pripremnom seminaru mobilnosti bio je predsjednik odbora za međunarodne odnose njemačke udruge turističkih agencija Allianz selbständiger Reiseunternehmen - Bundesverband e.V. (asr), Detlef Meyer. Polaznici su mogli saznati o  trendovima i specifičnostima njemačkog tržišta s naglaskom na inicijativu, mogućnostima suradnje s njemačkim agencijama posebice s članicama asr-a kao i detalje o izlaganju na turističkom sajmu ITB u Berlinu.

Ivica Projić, voditelj projekta, upoznao je sudionike s projektom stručnog usavršavanja u Njemačkoj i uvjetima sudjelovanja te naglasio važnost cjeloživotnog obrazovanja i ulaganja u ljudske potencijale kako odgovor na zahtjeve pojedinih tržišta, u ovom slučaju njemačkog.

U Goethe Institutu okupljene je pozdravila gospođe Katrine Ostwald-Richter, ravnateljice instituta: „Goethe Institut je kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke koja djeluje diljem svijeta a slavi 40 godina predstavljanja njemačke kulture i jezika u Hrvatskoj. Drago nam je što smo u mogućnosti pružiti potporu povezivanju njemačkih i hrvatskih poduzetnika, te se nadam da će ono rezultirati uspješnom međunarodnom poslovnom ali i kulturnom suradnjom".



Pisane vijesti