Niz predstavljanja projekta Hrvatska 365 u inozemstvu

Slika /arhiva/RH_365_htz_logo1.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu je 22. listopada, u poslovnom centru Nalen, skandinavskim turoperatorima i predstavnicima medija predstavljen pilot projekt Hrvatska 365. Pozivu na predstavljanje projekta odazvalo se više od 50 partnera koji su upoznali s atraktivnim ponudama destinacija i njihovom dodatnom vrijednošću u razdoblju turističke pred i posezone. Direktor predstavništva HTZ-a u Skandinaviji, Paul Šikić, predstavio je ključne proizvode projekta Hrvatska 365 i njegov jedinstveni vizualni identitet, a svoju ponudu predstavilo je i pet PPS destinacija - Cres-Lošinj, Zadar, Šibenik-Vodice, Split i Biokovo. Uz vodeće turoperatore, turističke djelatnike i predstavnike medija, prezentaciji u Stockholmu nazočila je i nova veleposlanica  Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, Anica Djamić. Nakon prezentacije okupljeni partneri nastavili su neformalno druženje uz prigodne degustacije gastronomskih proizvoda  predstavljenih destinacija.

Nastavljajući aktivnosti prezentiranja hrvatskih destinacija, u prostorijama predstavništva HTZ-a u Sloveniji, 21. listopada, održana je prezentacija Međimurske županije. Nakon uvodnih riječi direktora predstavništva u Sloveniji, Gorana Blažića, bogatu turističku ponudu Međimurske županije predstavio je direktor TZŽM Rudi Grula, istaknuvši prednosti najsjevernije hrvatske županije. Bogata prirodna i kulturna baština županije, uz raznovrsnu ponudu aktivnosti provođenja slobodnog vremena, jedna je od glavnih značajki prezentacije uz predstavljanje projekta Cycle in a Network, sustava biciklističkih staza koje povezuju Međimurje s Koprivnicom i susjednim gradovima u Mađarskoj. Predstavnici toplica Sv. Martin na Muri upoznali su prisutne s ponudom destinacije u potpunosti prilagođene biciklistima, kao i popratnim sadržajima wellness ponude međimurskog kraja. Prisutni turistički djelatnici i predstavnici medija imali su priliku degustirati bogatu gastro i eno ponudu Međimurja, kao iznimno važnog dijela turističke ponude u posezoni.

Pilot projekt HTZ-a Hrvatska 365 predstavljen je i u Beču, 13. listopada, odnosno 20. listopada u Grazu austrijskim turoperatorima i medijima. Više od 60 austrijskih partnera nazočilo je prezentacijama, upoznavši se s atraktivnim ponudama destinacija u razdoblju pred i posezone. Među prisutnima, osim vodećih turoperatora i turističkih djelatnika, prezentaciji u Beču nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota, dok se prezentaciji u Grazu pridružio i počasni konzul RH u Austriji, dr. Nikolaus Hermann. Nakon pozdravnih riječi Ranka Vlatkovića, direktora Predstavništva HTZ-a  u Austriji, uslijedilo je upoznavanje prisutnih s osnovnim odrednicama i ključnim proizvodima projekta Hrvatska 365. Tim povodom u Beču su predstavljene destinacije Opatija i Rijeka, Rovinj, Labin i Rabac, sjeverna Hrvatska te Daruvar, Bjelovar i Garešnica, dok su svoje prezentacije održale destinacije Plitvička jezera, Zeleno srce Hrvatske, sjeverna Hrvatska, Srijem i Slavonija, te Wine Tour Slavonije i Baranje. Uz prigodne degustacije, sudionici prezentacija susreli su se s predstavnicima turističkih zajednica kako bi se, uz koncept projekta, prisutnima dodatno približio i doživljaj destinacija.



Pisane vijesti