Nikola Račić, dobitnik nagrade Imex „Academy“ za europskog menadžera godine za kongresni i insentiv turizam

Slika /arhiva/100607-nik-racic.jpg

Direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda Hrvatske turističke zajednice Nikola Račić na kongresnoj i insentiv burzi IMEX održanoj u Frankfurtu, od 25. do 27. svibnja 2010. godine, dobio je nagradu IMEX „ACADEMY“ za europskog menadžera godine.



Posebno mjesto u odvijanju IMEX-a, svjetske manifestacije turizma ima dodjeljivanje IMEX „Academy“ nagrade. Nagrade se dodjeljuje za poseban doprinos razvoju kongresne i insentiv industrije u svijetu putem kvalitetnog menadžmenta i inovativnosti. Godišnja nagrada se dodjeljuje za globalne regije: Europa, Azija-Pacifik, Amerika, Afrika i srednji Istok.

Spomenuta nagrada za europskog menadžera godine dodijeljena je mr. sc. Nikoli Račiću, direktoru Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda Hrvatske turističke zajednice ujedno i predsjedniku Skål Internationala najvažnije svjetske turističke organizacije koja broji 20.000 članova, turističkih menadžera.

Ovo veliko priznanje, kao što je rečeno u obrazloženju prilikom dodjele pred 700 predstavnika svjetskog turizma i medija u prostoru Alte Oper u Frankfurtu, Račić je zaslužio dugogodišnjim kvalitetnim radom kao kongresno turistički menadžer i svojim postignućima u svjetskom turističkom i kongresnom marketingu te u organizaciji važnih međunarodnih kongresa, insentiva i manifestacija i djelovanjem u međunarodnim turističkim i kongresnim organizacijama.

Posebno je važno istaknuti da je izbor izvršen od strane predstavnika najvažnijih svjetskih organizatora kongresa, insentiva i evenata, te da ujedno predstavlja afirmaciju Hrvatske kao jedne od top europskih turističkih, kongresnih i insentiv odredišta.

Na svjetskoj kongresnoj i insentiv burzi IMEX sudjelovali su izlagači iz 160 zemalja i oko 7000 kupaca, predstavnika međunarodnih korporacija, međunarodnih organizacija i medija. Hrvatski kongresni i insentiv ured uspješno je nastupio na izložbenom prostoru od 225 m2 s 25 suizlagača, predstavnicima kongresne i insentiv ponude Hrvatske. Tih dana Frankfurt i IMEX bili su pravi centar svjetskog turizma budući su sve najvažnije međunarodne turističke, kongresne i insentiv organizacije održale 114 sastanaka svojih upravnih tijela, seminara i poslovnih radionica.

IMEX posebnu pažnju posvećuje održivom razvoju i takozvanoj zelenoj inicijativi i na temelju utvrđenih kriterija vrlo visokih standarda dodjeljuje godišnju „green“ nagradu najuspješnijim tvrtkama.
 

Pisane vijesti