​Nemo-Adria Rescue Team: Promocija ronilačkog turizma kroz projekt 'Pogled u plavo'

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180224_pogled-plavo1.jpg
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr
  • Slika www.pogleduplavo.hr

Otvorenjem sajma nautike na Zagrebačkom velesajmu, projekt 'Pogled u plavo' najavio je niz događanja za 2018. godinu. Tijekom prvog dana sajma, 50-tak posjetitelja zaronilo je u montažni bazen projekta, a mnogi su podržali i akciju „Ne dišem“ s ciljem podizanja svjesnosti o autizmu, koju organizira Nemo-Adria Rescue Team. Manifestacija 'Pogled u plavo' odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Agencija 'Promocija ronjenja' svojim brojnim inovativnim projektima daje svoj doprinos u razvitku ronilačkog turizma u Hrvatskoj koji ima veliki potencijal, a kako bi se ronjenje populariziralo do sada je u sklopu projekta 'Pogled u plavo' besplatno zaronilo više od 12.000 osoba diljem i izvan Republike Hrvatske.

'Pogled u plavo', koji već tradicionalno 10 godinu zaredom gostuje na Zagrebačkom sajmu nautike, ove godine okuplja ronilačku populaciju Republike Hrvatske koja će dati podršku Centru za autizam te time senzibilizirati javnost o problemima i mogućnostima osoba s autizmom. Posebnost ovogodišnje manifestacije je akcija „Ne dišem“, u sklopu koje će Budimir Šobat Buda zaroniti u montažni bazen projekta Pogled u plavo, a plavo je boja autizma, zadržati dah te pokušati ne disati dulje od 24:03 minute za svu djecu koja svaki dan hrabro svladavaju prepreke koje im postavlja autizam.
 
U sklopu projekta 'Pogled u plavo' koji gostuje na sajmu nautike od 21. do 25. veljače 2018. godine, svoj rad, usluge i aktivnosti predstaviti će PGD Sevnica, JVP grada Karlovca kao i ronilački klubovi RK Sisak, AdriatiCro Zagreb, DPS Zagreb te ronilački klub veterana 4. gardijske brigade. Također predstaviti će se i Ronilačka mreža iz Istre sa svojih 25 ronilačkih centara koji će promovirati ronilačke lokacije i turističku ponudu.
 
Projektu se pridružio i gradonačelnik grada Raba, Nikola Grgurić, gdje će 'Pogled u plavo' gostovati i treću godinu zaredom povodom dana grada. Najpoznatiji hrvatski ronioci demonstrirat će svoje vještine i mogućnosti i u gradu Popovači, uz veliku podršku gradonačelnika Josipa Miškovića. Projektu su se pridružili i naši susjedi te brojni članovi PGD Sevnica zajedno sa županom Općine Sevnica, Srečkom Ocvirkom koji je najavio kako će Sevničani i ove godine ugostiti hrvatske ronioce u sklopu 'Pogleda u plavo'.
 
Kako bi približili ljepote hrvatskog podmorja, u sklopu projekta postavljena je i izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.
 
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) prepoznala je autentičnost projekta 'Pogled u plavo' kroz jedinstven pristup promociji Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije. Agencija podržava i humanitarnu komponentu projekta za senzibiliziranje javnosti o potrebama djece i odraslih koji žive s autizmom.
 
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se društvo skladatelja (ZAMP) koji su partneri i pokrovitelji projekta promocije ronjenja od 2010. godine. Veliku podršku u provedbi manifestacije dala je tvrtka Remax bazeni, dok je za vizualni identitet akcije „Ne dišem“ zaslužna agencija Magis Tim. Za fotografije zaslužna je Ivana Nobilo, dok će se akciji „Ne dišem“ pridružiti i Damir Zurub, svjetski prvak u podvodnoj fotografiji.
 
Gostovanja projekta 'Pogled u plavo' mogu se pratiti na službenim stranicama projekta www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja, www.promocija-ronjenja.hr te službenim stranicama medijskih pokrovitelja www.prvi.hr/narodni, www.scubalife.hr te web portala www.gorgonija.com
 

Ostale vijesti