Natječaj za srednje škole: „Održivi turizam - prilika za razvoj sliva rijeke Save“

Slika /arhiva/IMGP1650_sava.jpg

U okviru organiziranja 7. Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save koji će se održati 1.-2. lipnja 2018. u Bohinju (Slovenija), Međunarodna komisija za sliv rijeke Save (Organizator) raspisuje za učenike srednjih škola natječaj za projekt pod nazivom „Održivi turizam – prilika za razvoj sliva rijeke Save“. Natječaj je otvoren od 1. 3. do 30. 4. 2018. Tema natječaja je održivi turizam kao prilika za razvoj sliva rijeke Save.

Na natječaju mogu sudjelovati učenici svih srednjih škola država sliva rijeke Save (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija). Svaka škola može sudjelovati s jednim ili više timova učenika, na čelu s mentorom (profesorom). Jedan učenik može biti član samo jednog tima, dok jedan mentor može biti na čelu više timova. Svaki tim može sudjelovati u natječaju s jednom prijavom.

S obzirom na iznimni turistički potencijal sliva rijeke Save, ovim natječajem Savska komisija želi potaknuti raspravu i saznati ideje mladih iz sliva rijeke Save o razvoju održivog turizma u lokalnom okruženju, gdje je moguće i kroz prekograničnu suradnju, te osvijestiti razlike između masovnog i održivog turizma.

Zadatak je izraditi projekt kojim će se analizirati postojeće stanje održivog turizma na lokalnoj razini i osmisliti na koji način se to stanje može poboljšati.

Osam timova sa najboljim projektima (po dva rada iz svake zemlje) bit će pozvano da sudjeluje na 7. Parlamentu mladih u Bohinju (Slovenija), gdje će im biti uručene prigodne zahvalnice. Svaki od timova koji će sudjelovati na Parlamentu mladih sastojat će se od pet učenika i jednog mentora (profesora). Organizator Parlamenta mladih u potpunosti snosi troškove puta i boravka (smještaja i obroka) pozvanih timova. Nakon završetka Parlamenta mladih Savska komisija će projekte učiniti dostupnima na web stranici Parlamenta mladih i Savske komisije.



Ostale vijesti