Natječaj EK za promociju transnacionalnih tematskih turističkih proizvoda

Europska komisija objavila je natječaj odnosno poziv za dostavu projektnih prijedloga o temi: „Promocija transnacionalnih tematskih turističkih proizvoda u EU kao sredstvo održivog razvoja turizma“.

Posebni su ciljevi natječaja promocija i povećanje vidljivosti različitih transnacionalnih turističkih proizvoda, kao što su tematske virtualne i fizičke rute, itinereri ili staze, te prinos promociji razvoja održive i odgovorne turističke ponude i olakšavanje razmjene informacija i koordinacija transnacionalnih aktivnosti. U to se mogu uključiti itinereri kulturne baštine, biciklističke rute, zelene staze, zaštićeni prirodni lokaliteti, zdravstveni turizam (uključujući toplice), obrazovni, povijesni, religiozni i sportski turizam, agroturizam, ruralni turizam, industrijska baština, pomorska i podvodna kulturna baština i slično.

Na natječaj se mogu javiti pravne osobe iz zemalja EU (podnositelj zahtjeva mora biti iz zemlje članice EU). Dopušteno je i sudjelovanje partnera iz država kandidata, zemalja članica EFTA-e i zemalja koje sudjeluju u EU Dunavskoj strategiji, ali bez mogućnosti sufinanciranja.

Podnositelji zahtjeva trebaju se javljati u skupinama od najmanje četiri zemlje, s time što najmanje jedan partner mora biti nacionalna ili regionalna institucija nadležna za regionalni i/ili turistički razvoj, te biti tehnički i financijski sposobna implementirati projekt.
Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 1. srpnja 2011. Cijeli tekst poziva nalazi se na stranicama Europske komisije.
 



Pisane vijesti