Nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Ministarstvu turizma RH

Slika /arhiva/160719_mint_korea_w.jpg

Veleposlanik Republike Koreje, Nj.E.  Won Sup Park posjetio je Ministarstvo turizma, gdje ga je primila pomoćnica ministra Olivera Shejbal s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje. Veleposlanik Won Sup Park  naglasio je da su Republika Koreja i Republika Hrvatska prijateljske zemlje koje ostvaruju uspješnu suradnju u području turizma, ali je također i mišljenja da ima prostora za njeno unapređenje. Pomoćnica ministra Shejbal iskazala je zadovoljstvo stalnim porastom turističkog prometa iz Republike Koreje.  Tako je 2015. godine zabilježen dolazak 344 tisuće turista, što je u odnosu na 2014. godinu, rast od 30,2 posto. Korejski turisti ostvarili su 406,7 tisuća noćenja ili 24,1 posto više nego 2014. godine.

Veleposlanik Republike Koreje, Nj.E.  Won Sup Park posjetio je Ministarstvo turizma, gdje ga je primila pomoćnica ministra Olivera Shejbal s kojom je razgovarao o mogućnostima unapređenja turističke suradnje.

Veleposlanik Won Sup Park  naglasio je da su Republika Koreja i Republika Hrvatska prijateljske zemlje koje ostvaruju uspješnu suradnju u području turizma, ali je također i mišljenja da ima prostora za njeno unapređenje.

Pomoćnica ministra Shejbal iskazala je zadovoljstvo stalnim porastom turističkog prometa iz Republike Koreje.  Tako je 2015. godine zabilježen dolazak 344 tisuće turista, što je u odnosu na 2014. godinu, rast od 30,2 posto. Korejski turisti ostvarili su 406,7 tisuća noćenja ili 24,1 posto više nego 2014. godine.

Pojačana promocija koju Hrvatska zajedno s Republikom Slovenijom provodi na ovom tržištu, ali i reality show planiran i realiziran od strane korejskih organizatora, svakako je doprinio u prvom trenutku naglom, a onda kontinuiranom porastu dolazaka turista iz Republike Koreje.

Veleposlanik Won Sup Park iskazao je želju korejske strane za suradnjom u području obrazovanja, tj. suradnje sveučilišta specijaliziranih za područje turizma, intenzivniju zračnu povezanost dvije zemlje, ali i u području investicija.

Pomoćnica ministra Shejbal pozdravila je iskaz interesa za suradnjom korejske strane, te je rado iskazala spremnost da im se dostave sve potrebne informacije kako bi se mogle povezati obrazovne ustanove dvije zemlje iz područja turizma te provela razmjena iskustava i studenata. Također je iskazala otvorenost hrvatske strane naspram investicija u područje turizma te drugim aktivnostima čiji je cilj jačanje već dobre suradnje između Koreje i Hrvatske. Prvi korak u tom smjeru mogao bi biti potpisivanje Sporazuma u području turizma.

Veleposlanik Won Sun Park sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj prijedlog, te je dogovoreno da se u tom smislu korejskoj strani dostavi nacrt prijedloga Sporazuma, što bi predstavljalo dobar temelj za daljnju suradnju.



Pisane vijesti