Nastup Hrvatske na sajmu „MATKA 2012. Nordic Travel Fair“

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Jučer je u Helsinkiju otvoren turistički sajam „MATKA 2012. Nordic Travel Fair“, najveći turistički sajam u Skandinaviji po broju posjetitelja. 

Sajam se održava od 19. do 22. siječnja, a ove godine je prijavljeno gotovo 1100 izlagača iz 70 zemalja svijeta. Po prvi puta na sajmu sudjeluju i zemlje poput Madagaskara, Ugande te Trinidad i Tobaga, a Finska, čiji je glavni grad Helsinki proglašen za „World Design Capital 2012.“ se ove godine promovira na posebnom izložbenom prostoru.

Dokaz porasta interesa za nastup na ovom turističkom sajmu je i činjenica da je ove godine iznajmljeno više od tisuću kvadratnih metara više od prethodne godine, a sajam je uveo i nove sadržaje što je dodatno potaknulo izlagače da se prezentiraju s većim i impresivnijim štandovima, pa tako i Hrvatska s novim dizajnom svojega štanda.

Zahvaljujući  izravnim letovima iz Finske prema Puli, te učestalijim letovima prema Splitu i Dubrovniku, očekuje se i veliki interes finske publike za Hrvatsku kao turističko odredište. Tako je i finska aviokompanija Blue1, koja u svojoj ponudi ima izravne letove za Hrvatsku, zahvaljujući povećanom interesu odlučila sudjelovati na sajmu kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice s izravnom prodajom aviokarata na sajmu. Kao suizlagači, na štandu Hrvatske turističke zajednice predstavljaju se TZ grada Zagreba te turistička agencija Atlas.

 



Pisane vijesti