Nastavak promidžbe hrvatskog turizma na sajmovima u svijetu

Slika /arhiva/130320-htz-stand.jpg

Nakon intenzivnih nastupa na turističkim sajmovima u siječnju i veljači te turističkoj burzi ITB u Berlinu početkom ožujka, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) nastavlja s promidžbenim aktivnostima na emitivnim turističkim tržištima.

Tako će u drugoj polovici ožujka hrvatska turistička ponuda biti predstavljena na 4 turistička sajma. Od 20. do 23. ožujka Hrvatska će se predstaviti na sajmu MITT u Moskvi. Također, hrvatska turistička ponuda bit će od 21. do 24. ožujka predstavljena na sajmovima MAP u Parizu te TUR u Gothenburgu, a kraj ožujka obilježit će sajam UITT u Kijevu, od 27. do 29. ožujka 2013. godine. Posebno valja istaknuti kako će na sajmu MAP u Parizu sudjelovati i predstavnici TZG Vukovara koji će predstaviti svoj grad u tematskom prostoru sajma pod nazivom „Turizam sjećanja“ (štand H05) i svjedočiti o povijesti grada te ratnim stradanjima uz Gaston Bessona, francuskog volontera koji  je 2,5 godine branio Vukovar tijekom rata, nakon čega je napisao knjigu "Život na nišanu" posvećenu tragediji Vukovara.

Nadalje, u Gothenburgu, organizator sajma priređuje i poslovnu radionicu na kojoj će sudjelovati predstavništvo HRTZ-a za Skandinaviju, što je uz nastup na sajmu dodatna prilika za promidžbu naše zemlje organizatorima putovanja. Od posebnih prezentacija na spomenutom sajmu, TZ Kvarnera u suradnji s Predstavništvom HTZ-a, predstavit će se putnicima i animirati ih da na sajmu posjete štand Kvarnera i Raba koji su suizlagači na štandu HTZ-a.

TZ Kvarnera će biti jedan od sponzora charter vlaka koji povezuje Stockholm i Gothenburg, a namijenjen je isključivo turističkoj branši koja putuje iz glavnog grada Stockholma na turistički sajam TUR u Gothenburg. Polazak vlaka je planiran 20. ožujka u 6 sati ujutro. U vagon-restoranu će se putnicima, među kojima su i novinari, i turistički agenti, poslužiti energetski zalogaji i prirodni sokovi s Kvarnera, svima će se podijeliti promidžbeni materijal, a u izravnom kontaktu informirat će se o kvarnerskim atrakcijama i mogućnostima izravnog leta iz Stockholma u zračnu luku Rijeka, letovima Ryanaira, dva puta tjedno, počevši od 1. travnja pa do 25. listopada ove godine.



Pisane vijesti