Najavljeni jesenski sajmovi na Zagrebačkom velesajmu

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/ZV_sajmovi_2018.jpg

Sajmovi hrane i zdravog življenja na Zagrebačkom velesajmu ove se jeseni održavaju od 18. do 21. listopada. Uz suorganizatore, Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede, kao partner u projektu uključuje se i Ministarstvo turizma. Bit će to središnje nacionalno događanje s temom hrane, zdravog načina života i povratka prirodnoj ravnoteži. Prošle je godine na ovim sajmovima sudjelovalo više od 250 domaćih i inozemnih izlagača uz održanih 180 sati programa na 6 pozornica. S ciljem promocije i promicanja kvalitete hrvatskih proizvoda i jačanja važnosti organske proizvodnje, hrana u najširem smislu bit će posebna tema u izlagačkom i konferencijskom dijelu te će uključivati proizvode zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i hrvatske otočne proizvode.

Izlagači na ovim sajmovima su tvrtke iz svih grana prehrane, organske i cjelokupne poljoprivredne proizvodnje, LAG-ovi (lokalne akcijske grupe), OPG-ovi, strukovna udruženja i institucije.
 
U stručnom programu, prvog dana, 18. listopada, istaknuta je konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije" te okrugli stol, sljedećeg dana, 18. listopada, s temom "Nepoštene trgovačke prakse - pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU".
 
Sajmovi zdravog življenja u izložbenom i stručnom dijelu prezentirat će holistički pristup te primjenu prirodnih i nekonvencionalnih metoda u poboljšanju zdravlja, a bit će održane brojne radionice kuhanja zdrave hrane i prirodne kozmetike, predstavljanje tehnika za sklad duha i tijela i niz korisnih sadržaja i savjeta za svakodnevnu primjenu.

Pisane vijesti