Najavljena druga konferencija o golf turizmu, 19. i 20. listopada

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181015_golf_k1_porec.jpg

Druga konferencija o golf turizmu održat će se 19. i 20. listopada u Zaprešiću, u kompleksu Novih dvora Jelačićevih, kao nastavak prve, održane u Poreču 28. i 29. svibnja ove godine. Konferencija se održava pod pokroviteljstvima Veleposlanstva Republike Slovenije, Ministarstva turizma, Ministarstva državne imovine, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zaprešića. Prvi dan održat će se panel rasprava, uz sudjelovanje istaknutih poduzetnika i investitora u razvoj golfa, poput Antuna Mikeca, predsjednika VMD grupe i Želimira Feitela, člana izvršnog odbora Hrvatskog golf saveza, dok će ispred Ministarstva turizma sudjelovati pomoćnik ministra, Robert Pende iz Uprave za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma, Gorazd Kogoj, glavni tajnik Golf saveza Slovenije te predsjednik Udruženja za golf turizam Slovenije Žiga Osterc.

Razvoj Javnog golf igrališta Novi dvori Zaprešić predstavit će Dražen Slamar iz tvrtke Golf services.

Načelnica sektora za posebne oblike turizma u Ministarstvu turizma Vesna Rajković, predstavit će rad Međuministarskog tijela za provođenje Akcijskog plana razvoja golf ponude u RH. 

Drugi dan konferencije, u suradnji s Hrvatskim golf savezom i Golf klubom ban Jelačić, Zaprešić, održat će se golf edukacija pod vodstvom Dražena Slamara, golf savjetnika.

Ministarstvo turizma izradilo je Akcijski plan razvoja golf ponude, koji uz ostalo predviđa izgradnju 30 novih visokokvalitetnih golf igrališta, u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020., u kojoj je golf označen jednim od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda. Golf je danas globalno popularan s procijenjenih oko 60 milijuna igrača i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude svih razvijenih zemalja.

U Akcijskom planu navodi se i da je Hrvatska tek na početku razvoja tog sporta i ponude, kao i da zbog malog broja igrališta i njihove prostorne raspršenosti ta ponuda nije atraktivna.

"Da bi se vizija razvoja golf igrališta, golfa kao sporta te golf turizma u Hrvatskoj, koja je usvojena od Vlade i Sabora, ostvarila, potrebno je prepoznati neopravdana ograničenja zbog kojih se golf igrališta ne grade željenom brzinom te predložiti mjere da se takva ograničenja uklone ili minimiziraju. Upravo je to cilj ovog Akcijskog plana", navodi se u dokumentu o kojem će se raspravljati i na konferenciji u Zaprešiću.

Pisane vijesti