​Najavljen treći Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/3_invest_f.JPG

Treći Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije, 21. i 22. listopada 2019. u Zagrebu, predstavit će isplative i razvojne mogućnosti potencijalnim investitorima i developerima, kao i prijedloge poduzetnika globalnim stručnjacima i time potaknuti veća ulaganja u zdravstvo, sport i turizam Hrvatske a i cijele regije.

Zdravstveni turizam prepoznat je kao pokretač i najbrže rastući dio turističke industrije koji znatno utječe na ukupno gospodarstvo jer su njegovi korisnici po svim pokazateljima najveći turistički potrošači, istaknuto je u najavi 3. Inversticijskog foruma zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije.

Stoga je upravo 3. Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma prilika da Adriatic regija (kroz projekte i networking koji se nude) razvije pravce kojima omogućava kvalitetan, ugodan, sa aspekta nove potrebne zdravstvene infrastrukture, siguran boravak. Osobito je to važno za turizam „silver generacije“ (umirovljenike) koji su najveći korisnici paketa usluga u predsezoni i posezoni.

Tijekom održavanja prethodnog Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije predstavljeni su potencijali Hrvatske kao cjelogodišne destinacije zdravstvenog turizma te su bili prisutni turoperatori (domaći i inozemni) zainteresirani za tu ponudu.

Ove godine, iz još više zemalja dolaze specijalisti za kvalitetnu turističku i wellness i spa ponudu predsezone i posezone, ali i za zdravstvene usluge u kojima Hrvatska može konkurirati kvalitetom i cijenom. U sklopu Investicijskog foruma biti će predstavljeno desetak potpuno pripremljenih projekata zdravstveno-turističkih resorta, bolnica ali i sportskih i golf resorta.

Na Forumu će ponovo biti predstavljen i konkretan program za financiranje investicijskih projekata na području cijele regije, Adriatic Health Tourism Platform. Platformu je Medicinska grupa d.o.o. osmislila i poslala u sklopu javnog savjetovanja kohezijskih politika pri EU komisiji u ožujku 2018. godine. Namjera Platforme je uvrstiti područje zdravstvenog turizma u zaseban program, kako bi bio uzet u obzir tijekom formiranja novog proračunskog razdoblja EU od 2021.-2027. godine. Podršku Platformi već su izrazili i Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova RH,-Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb (Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša),-Udruženje banja Srbije i slični klasteri iz cijele regije.

Dr. Miljenko Bura, osnivač Mediicinske grupa d.o.o. konzutanstke tvrtke u području zdravstvennog turizma i zdravstva,i turizma a ujedno i inicijator cijelog koncepta Platforme naglasio je visoki stupanj podrške koji je Pltaforma dobila iz zemalja regije. Partneri u organizaciji Foruma postaju i globalne tvrtke koje žele aktivno sudjelovati i u realizaciji infrastrukturnih projekata u ovim sektorima, kako u Hrvatskoj tako i u Jadranskoj regiji.
 

Pisane vijesti