Najava za medije: Ministrica Brnjac na dočeku isporuke mobilnih kućica u Sisačko-moslavačkoj županiji

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, uz župana Sisačko-moslavačke županije Ivu Žinića, dočekat će prvih 20 mobilnih kućica doniranih za stanovnike područja pogođenih potresom, u četvrtak, 31. prosinca 2020. godine, u centru Gline u 8.30 sati, nakon čega se uputiti u Novo Selo. 


Koordiniranom akcijom Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske udruge turizma i Kamping udruženja Hrvatske do sada je osigurano više od 80 mobilnih kućica namijenjenih obiteljima pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji. Mobilne kućice sastoje se od dvije sobe (za četiri osobe), imaju opremljene kuhinje sa stolom te toalet i tuš.
 
Troškove prijevoza i montaže mobilnih kućica snosit će Ministarstvo turizma i sporta, a prvih dvadeset kućica bit će spremno za useljenje već 31. prosinca.
 
Mobilne kućice donirale su slijedeće tvrtke: Plava Laguna iz Umaga, Jadranka kampovi Lošinj, Arena Hospitality Group iz Pule, Maistra iz Rovinja, Valamar, Kamp Monperin iz Bala, Turisthotel iz Zadra, tvrtka Adria iz Slovenije, Laguna Novigrad, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, tvrtka Crippa iz Višnjana, tvrtka CR Abitare iz Labina, Nord mobil iz Samobora i tvrtka Solaris iz Šibenika.
 
Zahvaljujemo i brojnim privatnim donatorima koji su se uključili donacijama kamp kućica. Nastavljamo prikupljati donacije kako bismo svim građanima potresom pogođenih područja što žurnije osigurali privremeni dom.

Najave