Najava '8. Bučijade' u Ivanić Gradu

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na press konferenciju u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije (utorak, 9. listopada 2012. u 11 sati, Preradovićeva 42, Zagreb) na kojoj će biti predstavljena gospodarsko-turističko manifestacija 8. Bučijada u Ivanić-Gradu, koja će se održati 20. i 21. listopada 2012. godine.

Bit će predstavljen promotivni film Bučijade, program 8. Bučijade, gastro ponuda jela od buča ugostiteljskih objekata Ivanić Grada i promotivni film TZG grada, a o Bučijadi će govoriti gradonačelnik Boris Kovačić i direktorica TZG Ankica Bešter.

Bučijada je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda u sklopu koje se održavaju Dani bučinog ulja s predstavljanjem proizvođača, kušanjem bučinog ulja, edukacijom kako prepoznati kvalitetno bučino ulje i o njegovoj  primjeni u gastronomiji.

U centru Ivanić Grada organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja buča kočijom, eko-dvorište s bučama za djecu, prikaz narodnih običaja, edukativne radionice, kazališne predstave, izložbe, nastupi glazbenih i tamburaških sastava, posjeti tradicijskom čardaku, zoološkom vrtu s domaćim životinjama, Pepeljugin bal, muzej buča, izložba kolača od buča i dr. Bogata gastro ponuda obogaćena je jelima od buča u restoranima i gastro šatoru.

U Ivanić Grad na Bučijadu može se doći izletničkim vlakom „Bučko express“ koji kreće u  subotu i nedjelju, 20. i 21. listopada, u  9,18 sati iz Glavnog kolodvora Zagreb ili automobilom autocestom Zagreb - Slavonski Brod.



Najave