Nagrada za najkreativnije fotografije Tjedna seoskog turizma ZG županije

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/HN20190901255447.jpg

​Zagrebačka županija i Udruga ruralnog turizma Hrvatske nagradit će tri najkreativnije fotografije Tjedna seoskog turizma koji će se od 2. do 8. rujna održati na 11 poljoprivrednih gospodarstva. Za osvajanje nagrade potrebno je objaviti fotografiju koja sadrži neki od vizualnih identiteta projekta Idemo na selo na Facebooku ili Instagramu.

Fotografije se trebaju označiti s @idemonaselo i hashtagom #idemo_selo i moraju biti snimljene i objavljene tijekom manifestacije. 

Najkreativniju fotografiju izabrat će stručni ocjenjivački žiri sastavljen od predstavnika Zagrebačke županije koja je najveći pokrovitelj i nositelja projekta Idemo na selo  - Udruge ruralnog turizma Hrvatske. 

Imena dobitnica i dobitnika bit će objavljena do 20. rujna.  Dodjeljuju se tri nagrade: prva nagrada - vikend na selu za dvije osobe, druga - paket domaćih proizvoda i treća - paket buteljiranih vina sudionika manifestacije. 

Izbor za najkreativniju fotografiju dio je manifestacije „Idemo na selo – Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije“ koja se održava od 2. do 8. rujna.

U manifestaciji sudjeluje 11 poljoprivrednih gospodarstva Zagrebačke županije koja se bave seoskim turizmom i to iz: Jastrebarskog (Seosko gospodarstvo Ciban, Vinogradarska kuća Braje i Vinarija Jagunić ), Svetog Ivana Zeline (Vina Kos, Vina Kos – Jurišić i Ljubekov gaj), Samobora (Etno kuća pod Okićem i  Mlin iz bajke), Ivanić-Grada (Seoski turizam Kezele), Kloštar-Ivanića (Ladanj kod strica) i Žumberka (Seljačko gospodarstvo Podžumberak).  

U cilju popularizacije seoskog turizma, boravka na selu i domaćih proizvoda, tijekom Tjedna seoskog turizma nudi se popust od 30 posto na odabrane proizvode i usluge i to: noćenja na selu, degustacije vina, kulinarske radionice Tradicionalna Žumberačka kuhinja i na vlastite proizvode.

Pokrovitelji manifestacije su, uz ostale, Zagrebačka županija, Turistička zajednica (TZ) Zagrebačke županije, turističke zajednice Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Samobora i Ivanić-Grada.

Raspored događanja je na web stranici idemonaselo.hr, dok su sve ostale informacije dostupne i na Facebook i Instagram profilima Idemo na selo, navela je voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske  Aleksandra Kuratko Pani. (Hina/FaH)

Ostale vijesti