​Na zagrebačkom Adventu otvoreno "Fuliranje", festival hrvatske i svjetske gastronomije

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191128_F_00001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu zagrebačkog Adventa u četvrtak je na Strossmayerovom trgu otvoreno "Fuliranje" na kojemu posjetitelje do 1. siječnja očekuje više od stotinu jela te niz glazbenih nastupa i zabave za obitelji i goste Zagreba. Manifestacija je otvorena slatkom radionicom, a nastavljena predstavljanjem izlagača i njihovih jela i pića.

Strossmayerov trg tako je, sve do 1. siječnja 2020. godine, živopisna pozornica, na kojoj posjetitelji mogu isprobati fine zalogaje, popiti neki od maštovitih napitaka i sudjelovati u zabavnom programu.
 
Osmo je to "Fuliranje" na zagrebačkom Adventu, a organizatori vjeruju da će ono, kao i prethodni "jednako oduševiti sve posjetitelje koji svrate na 'gourmingle'". Najavljuju da Zagrepčane i njihove goste očekuje "raskoš gurmanskih, glazbenih i zabavnih senzacija na najboljoj adventskoj lokaciji u Zagrebu". "Fuliranje" je naime u anketi zagrebačke Turističke zajednice krajem 2017. proglašeno najboljom zagrebačkom adventskom lokacijom.
 
Zaljubljenike u morsku spizu mirisi će odvući do kućica Fermaj Tovara, B.A.B Piantina, Vodnjanke, konobe Opat i Black Peppera. Istarsko-dalmatinski okusi - ombolo, težačka juha od sipe i boba, truffioli i hobe po noninom samo su neka od jela koja se mogu kušati ovdje. Bračka Biomania po prvi put dolazi na adventiranje s organskim street foodom i aromatičnim Bollitom, dok je Market by T&T, svoju poznatu sarmicu udomio u tacosu. Na Black hot dog s kroketom od krvavice ponosan je Marko Palfi iz The Garden Bar&Kitchen. Ovogodišnja je manifestacija privlačna i za ljubitelje kobasica, primjerice, 'Institut za kobasice by Mate Janković' u svom “laboratoriju” osmišljava twistane kobasice, a s njima ove godine koketira i poznati restoran Rougemarin. Iz glazbenog programa "Fuliranja" organizatori najavljuju da će nastupiti Jimmy Brown, bubnjar iz pop-reggae sastava UB40 te njihov vokalist Gilly G uz potporu Danny Kane-a iz Birminghama, a ritmovi Cubisma "obojit će Latino Badnjak na Strossmayerovom trgu".


Pisane vijesti