Na Zagreb Tourfilmu više od 800 filmova

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/zgbtuorfilm2018.jpg

Zagreb je, od sinoć do 12. listopada, domaćin Međunarodnom festivalu turističkog filma Zagreb Tourfilm, koji u svom sedmom izdanju donosi više od 260 filmova u konkurenciji za nagrade, dok je ukupno prijavljeno 807 filmova iz 91 zemlje. Zagreb Tourfilm organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i producentska kuća Balduči film, koji i za ovogodišnji festival najavljuju atraktivne turističke filmove. "Za ovogodišnji festival 263 filma ušlo je u konkurenciju za jednu od nagrada koje će odabrati stručni žiri sastavljen od relevantnih domaćih i europskih stručnjaka", kažu iz Balduči filma, najavljujući da će u sklopu festivala u Kaptol Boutique Cinema zaljubljenici u putovanja filmove u četvrtak moći pogledati besplatno.

Filmovi koji će biti prikazani otkrivaju razne destinacije, gradove, hotele i resorte, avanturističke ponude, ekstremne sportove, razne kulture i tradicije.

"Nove doživljaje otkrivaju filmovi koje smo podijelili u pet kategorija - promotivni filmovi do tri, 30 i 60 minuta, TV reportaže te hrvatski turistički filmovi. Kao posebno zanimljivi su radovi iz Španjolske, Filipina, Češke, Amerike, Azerbejdžana, Afganistana, Ekvadora, ali i drugih zemalja", otkrivaju iz te kuće.

U sklopu festivala održat će se i panel rasprava "Ekonomski učinak fiskalnih poticaja za film i televiziju" sa sudionicima iz Portugala, Grčke, BiH i Hrvatske, koji će promovirati važnost povezivanja filma i turizma, što je i cilj  festivala. (Hina) 
 

Ostale vijesti