Na "Vinoviti" i "Turizmu" 223 izlagača

Slika /arhiva/turizam-naslov-zv-07.jpg

Na međunarodnim sajmovima "Vinovita" i "Turizam", koji će se od 9. do 12. svibnja održati na Zagrebačkom velesajmu, na 6.500 četvornih metara sudjelovat će ukupno 223 izlagača iz 10 država i Hrvatske, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare čelni ljudi ZV-a.

Sajamske priredbe - 13. međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo te 19. međunarodni sajam turizma održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Bit će to prilika, kako je istaknuto, da se iznova na jednom mjestu okupe stručnjaci dva kompatibilna gospodarska područja, u kojima bi Hrvatska mogla postati konkurentnija i prepoznatljiva u širim europskim okvirima.

U sklopu "Vinovite", koji je označen i najvećim regionalnim sajmom te vrste, osim promocije proizvoda, tehnologija i usluga u tom sektoru, održat će se i tradicionalno ocjenjivanje i nagrađivanje vina. Ove je godine u konkurenciji 242 uzoraka iz 10 zemalja.

Sajam "Turizam" ove je godine posvećen kontinentalnom turizmu i ponudi tzv. last minute aranžmana, a partner županija je Bjelovarsko-bilogorska županija. Osim domaće i inozemne turističke ponude predstavit će se i hotelski lanci.

Organizatori su posebno istaknuli održavanje stručnog skupa u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Aktualna pozicija Hrvatske na emitivnim turističkim tržištima" (9. svibnja) te Skupštine Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) zakazane za 10. svibnja. (Hina)
 



Pisane vijesti