Na sajmu u Gudovcu očekuje se 435 izlagača

Slika /arhiva/BJELOVAR, 8.9.2009
Ovogodišnji 17. jesenski međunarodni bjelovarski sajam održat će se od 11. do 13. rujna u Gudovcu, u blizini Bjelovara, a unatoč krizi, na njemu će sudjelovati dosad najviše izlagača - njih 435, istaknuli su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Gudovcu.

Osim domaćih izlagača, na sajmu će se ove godine predstaviti i izlagači iz osam europskih zemalja, a županija partner ove je godine Virovitičko-podravska županija, istaknuo je direktor sajma Zlatko Salaj.

Po najavama organizatora, sajam će u petak, 11. rujna otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, a u tri se dana na sajmu očekuje 50 tisuća posjetitelja.

Sajam u Gudovcu najveći je poljoprivredni sajam u Hrvatskoj, a ove će godine na njemu biti izloženo dosad najviše stoke, više od 500 grla različitih vrsta i pasmina, što, napominju organizatori, potvrđuje da je to i najveća izložba te vrste i u ovom dijelu Europe. Najavljena je i aukcijska prodaja rasplodnih goveda, a održat će se i natjecanje najmlađih uzgajivača stoke (do 16 godina) pod nazivom "Bambino kup" iz čak sedam županija.

Na sajmu će se održati i desetak stručnih skupova, a bit će predstavljan i projekt označavanja ambalaže mlijeka i mliječnih proizvoda s domaćih farmi znakom "Mlijeko hrvatskih farmi".

U sklopu sajma održat će se i 9. KON-TUR, sajam kontinentalnog turizma na kojemu će se predstaviti 30-ak turističkih zajednica. (Hina)
 


Pisane vijesti