Na sajmu lova, ribolova, prirode i turizma 90 izlagača

Slika /arhiva/Varazdin-s-gobbo-121005.jpg

Na 18. međunarodnom sajmu lova, ribolova, prirode i turizma, koji je danas otvoren u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi u Varaždinu, na gotovo 2000 četvornih metara izložbenog prostora sudjeluje 90-ak izlagača. U tri dana trajanja tog najvećeg sajma te vrste u Hrvatskoj i regiji očekuje se oko 10 tisuća posjetitelja.

Govoreći u ime organizatora direktorica sajma Maja Šimenc istaknula je sve veći broj izlagača iz inozemstva. Ove je godine po prvi put zabilježen dolazak izlagača iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Bugarske uz već tradicionalne izlagače iz Slovenije, Austrije i Hrvatske.

I dalje je najveći broj izlagača iz područja lovačke opreme, pribora za lov i boravak u prirodi. Desetak izlagača je iz područja turizma te isto toliko onih koji se bave proizvodnjom domaće hrane na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

U okviru popratnog programa sajma danas je održan susret hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika. Čedomil Cesarec iz Gospodarske komore Varaždin, organizatora susreta, ističe da je glavni cilj omogućiti direktan kontakt hrvatskih i mađarskih poduzetnika radi povećanja mogućnosti potencijalne gospodarske suradnje, a glavna tema je turizam, posebice lovni i ribolovni. (Hina)



Pisane vijesti