Na sajmovima nautike i gastronomije očekuje se 30.000 posjetitelja

Slika /arhiva/zgb_velesajam_016.JPG

Na jubilarnom 25. Sajmu nautike i 8. Hotel&Gastrotehu, koji će se održati od 17. do 21. veljače, očekuje se više izlagača nego lani te 30.000 posjetitelja, rečeno je u četvrtak na novinskoj konferenciji na Zagrebačkom velesajmu (ZV).

Predstavljajući 25. Sajam nautike i 8. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane pića i gastronomskih inovacija, direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako će oba sajma biti veća i bolja od lanjskih.

Sajam nautike održat će se u četiri paviljona na 12.000 četvornih metara, a izlagači iz 25 zemalja izložit će više od 100 plovila. Tomšić na tim sajmovima očekuje više od 30.000 posjetitelja. Direktor Sajma nautike Zoran Ušurić istaknuo je kako će na priredbi izlagati najjači domaći proizvođači plovila, ali i niz iznimno jakih inozemnih. "Godine krize za nautički sektor su iza nas i ovo je već treća godina kako ćemo imati kontinutirani rast i broja izloženih plovila, ali i površine izložbenog prostora. Najskuplja izložena plovila premašivat će cijenu od dva milijuna kuna" naveo je Ušurić.

Nikad bogatiju ponudu opreme za hotelijerstvo i turizam najavila je i direktorica Hotel&Gastroteha Slavica Lakić, kazavši kako na tom sajmu sudjeluju izlagači iz 12 zemalja. Tijekom oba sajma održat će se i niz popratnih priredbi, uz ostalo i Cro Top 10, tradicionalno državno natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara. "Spajanjem sajmova Nautika i Hotel&Gastroteh u jedan termin dobili smo zaokruženu cjelinu hrvatske nautičke ponude i enogastronomije. Atraktivna plovila uz vrhunska vina i probrane delicije sigurno su dobitna kombinacija dobro uloženog vremena kako za izlagače tako i za posjetitelje priredbe" rekla je Lakić.

Cijene ulaznica za jednokratni posjet iznosit će 30 kuna, a parkiranje je besplatno.

(Hina)



Pisane vijesti