Na proljetnom bjelovarskom sajmu 400 izlagača

Slika /arhiva/110325-bj-saj-w.jpg

Na sajamskom prostoru u Gudovcu 14. međunarodni proljetni bjelovarski sajam, sajam poljoprivredne mehanizacije, gospodarstva i obrtništva, okupio je oko 400 izlagača, a otvorio ga je ministar poljoprivrede Petar Čobanković. Istaknuo je kako je optimističan te vjeruje da poljoprivreda polako izlazi iz krize. Čobanković se osvrnuo se i na proljetnu sjetvu te je istaknuo kako će biti zasađene veće površine posebice stoga što jesenas nisu sve zasađene radi lošega vremena.

Riječi hvale za sajam, koji je u ova krizna vremen uspio okupiti oko 400 izlagača, izrekao je i ministar turizma Damir Bajs. U sklopu sajma otvorio je i Sajam vježbeničkih tvrtki, koji organizira bjelovarska Ekonomska i birotehnička škola, a financira Europska unija.

Međunarodni proljetni bjelovarski sajam otvoren je do nedjelje, 27. ožujka, a posjetitelji, među ostalim, mogu vidjeti novosti u poljoprivredi, posebice u poljoprivrednoj mehanizaciji, kupiti sjemensku robu, pogledati izložbu konja te poslušati mnoga stručna predavanja. (Hina)



Pisane vijesti