Na Makarskom primorju za praznik 5200 gostiju

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Na Makarskoj rivijeri u 27 otvorenih hotela, za produljenog prvosvibanjskog vikenda, boravilo je 5200 gostiju. Posjetitelji su većim dijelom bili iz inozemstva, najbrojniji su Nijemci i  Englezi, a zatim slijede Skandinavci, gosti iz Italije i Austrije, a znatan je broj gostiju iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U Tučepima za minuli praznik odmaralo se 1540 gostiju većinom stranaca, grad Makarska ugostio je 1420 gostiju, od kojih je 490 boravilo u hotelu Meteor. U tri breljanska hotela odmaralo se 840 turista, kao i u hotelima Baške Vode, a ostali su za dane radničkog praznika boravili u hotelima Podgore, Živogošča i Gradca.

Makarski hotelijeri u Meteoru svojim su gostima priredili pretprazničku primorsku večeru, a za Prvi svibnja poseban je bio doručak i večera što je, po riječima direktora Joška Lelasa, iznenadilo, ali vjeruje i obradovalo kako strane tako i domaće goste. Poslovanje za nedavne uskrsne kao i za prvosvibanjske praznike Lelas smatra kvalitetnim uvodom u turističku sezonu te najavljuje dobro turističko ljeto u makarskim hotelima.

Početak turističke sezone na Makarskoj rivijeri kvalitetnim ocjenjuju također hotelijeri Brela i Tučepa, a isto kazuju i čelni ljudi ostalih hotelskih kuća. (V. Ribarević)



Pisane vijesti