Na Makarskoj rivijeri 41.637 gostiju

Slika 21.7.2009
Na Makarskoj rivijeri odmara se 41.637 domaćih i stranih turista, što je 44 posto gostiju koji ljetuju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Po podacima Županijske turističke zajednice i turističkih ureda, od Brela do Gradca ljetuje osam posto gostiju manje nego lani u srpnju.

No, turistički djelatnici ne kriju zadovoljstvo što je posljednja trećina srpnja počela s povećanim brojem dolazaka gostiju.

Stranaca je 38.945, što je osam posto manje nego lani. Domaćih je gostiju 2692, što je 10 posto manje, a uglavnom borave u sobama i apartmanima u privatnom smještaju.

Po broju turista vodi općina Baška Voda, koja ugošćuje 8832 turista, općina Gradac ugošćuje 7504 turista, u Makarskoj boravi 6680 turista, a slijede Podgora, Tučepi, Brela i Živogošće.

Zanimljiv je podatak da je u većini mjesta na Makarskoj rivijeri registriranih gostiju u sobama i apartmanima u privatnom smještaju više nego lani.

Tako u Baškoj Vodi, po evidenciji Turističkog ureda, privatnici ugošćuju 5337 gostiju, ili dva posto više nego lani, u Makarskoj 4549, ili tri posto više nego prošle godine, a slično je u Brelima, Tučepima i Podgori.

U većini hotela na Makarskoj rivijeri, osim po jedne hotelske kuće u Makarskoj i u Tučepima, koje posluju na prošlogodišnjoj razini, gostiju je od pet do 10 posto manje pa su svi hotelijeri za ovogodišnju "špicu" ponudili akcijske cijene od 15 do 25 posto niže od objavljenih u ovogodišnjem cjeniku polupansionskih usluga.

U autokampovima je od 15 do 20 posto manje gostiju, čemu je dijelom uzrok loše vrijeme proteklog tjedna. (Hina)


Pisane vijesti