Na Lošinju dva milijuna noćenja ranije nego lani, sezona se produljuje

Slika /arhiva/120916_mlosinj_w.jpg

Lošinj je i ove godine u prvom dijelu rujna i dva dana ranije nego lani dosegnuo 2 milijuna noćenja, od čega je milijun ostvareno u hotelima i kampovima najveće lošinjske hotelske tvrtke Jadranka, dok do kraja godine očekuju premašivanje lanjskih ukupnih oko 2,2 milijuna noćenja s produljenjem sezone, doznaje se s Lošinja.

Rujan je tako donio nastavak pozitivnih turističkih trendova na Lošinju, gdje je, po podacima Turističke zajednice grada Malog Lošinja, do kraja kolovoza ostvareno ukupno 1,85 milijuna noćenja, dok je 2 milijuna noćenja dosegnuto proteklog vikenda, što znači da je samo u prvih desetak dana rujna na Lošinju ostvareno oko 150 tisuća noćenja.

Promatrano prema vrsti smještaja, najviše noćenja u prvih osam mjeseci bilo je u kampovima te hotelima i obiteljskom smještaju, a od ukupnih 239 tisuća dolazaka turista u osam mjeseci ove godine 87 posto su bili stranci, koji su ostvarili i glavninu noćenja. No, i sa stranima i s domaćim turistima Lošinj bilježi trend rasta u gotovo svim vrstama smještaja u odnosu na prošlu godinu, kažu iz Turističke zajednice.

"Lošinj već osam godina zaredom u rujnu doseže dva milijuna noćenja, svake godine po dan-dva ranije, a ove godine se godine s izvrsnim turističkim rezultatima do kraja kolovoza svrstao u vodeće hrvatske destinacije s najviše ostvarenih noćenja", poručio je malološinjski gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Gari Capelli.

Produljenje sezone i na jesensko-zimsko razdoblje

Najavljujući programe i ponudu i za jesensko-zimsko razdoblje te iduću godinu, Capelli dodaje da će u rujnu i listopadu imati dosta gostiju iz raznih europskih područja, pogotovo orijentiranih na wellness i zdravstveni te aktivni i sportski turizam. 

"Zahvaljujući brojnim prirodnim činiteljima i bogatijoj ponudi te destinacijskom menadžmentu Lošinj ima sve predispozicije za postizanje uspješnog cjelogodišnjeg poslovanja, baš poput davne 1912. kada je ostvarivao više noćenja u zimskom razdoblju nego ljetnom. Na tome intenzivno radimo pripremajući brojna događanja, manifestacije, ture, tradicijske regate, maratone, kulturne programe i drugo za jesen i zimu", kazao je Capelli.

Jadranka s milijunom noćenja očekuje bolju godinu nego lani

Jadranka, peta po redu turistička tvrtka u Hrvatskoj, milijunto noćenje zabilježila je proteklog vikenda, nešto ranije nego lani.

"Nešto ranije ostvarenom milijuntom noćenju pridonijelo je što lošinjska Grupa Jadranka kontinuirano ulaže u unapređenje cjelokupne premium ponude s pet zvjezdica u uvali Čikat, prvenstveno hotela Bellevue, Boutique hotela Alhambra te vile Hortensie, ali i ponude na razini visoke četiri zvjezdice u Vitality hotelu Punta te hotelima Vespera i Aurora. Tome treba dodati i Jadrankine kampove Baldarin, Slatina, Bijar te Čikat u kojemu je ponuda unapređena i otvaranjem prvog aquaparka na otocima", objasnio je član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović.

Napominje da Jadranka ostvaruje rekordne turističke rezultate iz godine u godinu prilagođavajući se zahtjevima tržišta te segmentaciji gostiju, ali i u suradnji sa 70-ak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava diljem Hrvatske, čije su izvorne namirnice u ponudi Jadrankinih hotela, što Filipović označava svojevrsnim presedanom u hotelskim grupacijama.

Podsjeća da je u zadnjih pet godina Grupa Jadranka uložila više od 100 milijuna eura, a planira i nastavak takvoga trenda u iduće tri do četiri godine, uz ostalo i s projektom proširenja Zračne luke Mali Lošinj te izgradnjom Eco Golf Resorta Matalda i drugim. (Hina)



Pisane vijesti