Na Kvarneru za Uskrs očekuju više od 14 tisuća turista

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

U turističkim odredištima Kvarnera za Uskrsne se blagdane, od 2. do 6. travnja, očekuje oko 14,3 tisuće turista koji bi ostvarili oko 50 tisuća noćenja, procjene su turističkih zajednica s tog područja koje prenosi Turističke zajednica Kvarnera.

Na Kvarneru će ukupno za ovogodišnje Uskrsne blagdane biti otvoreno oko 85 objekata za prihvat turista, od čega 75 hotela u kojima će, kako se očekuje, boraviti 83 posto najavljenih gostiju. Njih oko 7 posto trebalo bi se smjestiti u privatnom smještaju, a oko 10 posto u kampovima, odmaralištima i marinama.

Iz Turističke zajednice napominju kako je moguće da će turista za Uskrs na Kvarneru biti i više od navedenog očekivanog broja, jer se mnogi individualci za putovanja odlučuju u zadnji čas. Toj bi odluci uz raznoliku turističku ponudu Kvarnera moglo pridonijeti očekivano povoljno vrijeme te blizina Kvarnera kao turističkog odredišta.

Najviše turističkih dolazaka očekuje se na području Opatijske rivijere (oko 6.400), a slijede otoci Krk (oko 2.705) i Lošinj (oko 1.900), Crikvenička rivijera (oko 860), otok Rab (oko 760), riječko područje (oko 733), Gorski kotar (oko 485), Rivijera Novi Vinodolski (oko 260) te otok Cres (oko 200).

Među gostima najviše bi ih moglo biti s tradicionalnih tržišta Njemačke, Italije i Austrije, te dijelom i domaćih turista. (Hina)


Pisane vijesti