Na Kvarneru u prva četiri mjeseca 10 posto više turista i noćenja

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

Na Kvarneru je u prva četiri mjeseca ove godine boravilo više od 200 tisuća turista koji su ostvarili 555,3 tisuće noćenja, što su porasti turističkih dolazaka i noćenja za po 10 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su Turističke zajednice Kvarnera.

Gosti iz inozemstva ostvarili su 73 posto noćenja, a najviše turisti Slovenije, 21,9 posto od svih inozemnih noćenja. Slijede gosti iz Austrije, Njemačke te Italije.

U prva četiri mjeseca 44,4 posto od ukupnih noćenja zabilježeno je na Opatijskoj rivijeri. Na Krku je bilo 15,9 posto, na Lošinju 13,3 posto, na riječkom području 9,9 posto, a na Crikveničkoj rivijeri 6,9 posto od ukupnih noćenja.

Prosječni boravak turista na Kvarneru u prva četiri mjeseca bio je 4,5 dana, u odnosu na 4,1 dan u istom razdoblju prošle godine.

Pritom je 70 posto noćenja ostvareno u hotelima, u kojima je, prema istom razdoblju prošle godine, realizirano 8 posto više noćenja i 10 posto više dolazaka turista.

U travnju se na Kvarneru odmaralo 108,9 tisuća turista, 2 posto više nego u istom mjesecu lani, s ukupno 313,2 tisuće noćenja, što je na razini prošlogodišnjeg travnja.

Pritom su 83 posto noćenja u travnju ostvarili inozemni gosti, a najviše ih je bilo iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije.

(Hina)



Pisane vijesti